Volkswagen Golf: Rammelen Dashboard

Bouwjaar: 2002

Met de auto ( Golf IV 1.9 TDI) naar Noorwegen op vakantie geweest, daar veel over binnenwegen (slechtere) gereden. Heb nu een vreselijke irritante rammel in mijn dashboard. Je hoort het heel erg als je over klinkerwegen rijdt of vlot optrekt (resonantie). Het komt van boven op het dashboard, recht boven de middelste ventilatieroosters, op het platte gedeelte. Als ik gewoon mijn hand op het dashboard laat rusten is het over. Heb inmiddels de bijrijders airbag en middelste ventilatieroosters al gedemonteerd maar kan dan niet op de bewuste plaats komen om een en ander te bekijken. Zijn er meer mensen dit dit hebben meegemaakt of tips hebben. Heb geen zin om zo maar het hele dashboard te demonteren.
De radio harder zetten is geen optie, mijn gehoor is deels mijn broodwinning.

Alvast bedankt voor eventuele reacties.

Fries33

Geplaatst door Fries33 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Eekastar (0), 17 jaar geleden

Heb n zelfde probleem gehad met mn Bora/2002. Heb alle thorxjes (schroeven) die ik zag aangedraaid en wég was t probleem

Groet en succes

Fries33 (0), 17 jaar geleden

De hinderlijke rammel is weg. Oorzaak was de luchtbuis naar de middelste ventilatieroosters waar wat speling op zat en tegen de bovenkant van het dashboard kwam. Oplossing was een stukje spons ertussen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.