Volkswagen Golf V: Rammelende distributieketting

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6FSI

Hoi,

zoals ik al eerder bericht heb, rammelt de distributieketting van mijn Golf 1.6 FSI vaak bij koude start. Nu ben ik al zover ingelicht dat het hier om een vaak voorkomend probleem gaat. Zelfs de dealer (heb mijn auto daar niet gekocht en is daar ook niet in onderhoud geweest) heeft geconcludeerd dat het probleem van de distributieketting afkomt (kettingspanner of nokkenasversteller).
Voor de Touran is er een coulance-regeling voor (70% op loon en arbeid), maar voor de Golf met dezelfde motor helemaal niets meer na de 24 maanden fabrieksgarantie.
Pon wil me niet tegemoed komen, en geven me geen antwoord op de vraag waarom het ene type wel vergoed wordt, en de andere helemaal niet.
Wat kan ik nu nog doen? Toch maar rechtshulp erbij gaan halen?

Gr. Frank

frank3147

Geplaatst door frank3147 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

frank ja het komt meer voor bij ons wordt de boel dan vervangen ik zou terug gaan waar je altijd in onderhoud nben en waar je hem gekocht hebt laat hun het bij pon voorleggen want jij bent hun klant en kijk of er daan wat uitkomt.

groetjes jan.

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Volgens mij wil pon van alle klanten af, wel autos importeren maar als het mis gaat niet thuis geven!.
Dit hoort gewoon niet bij een auto van 2 jaar oud, hier lijkt me consumenten recht van toepassing.
Maar ja, dit word vaak een getouwtrek van jewelste.

steef10 (0), 17 jaar geleden

Ik had hetzelfde probleem en de reparatie was bij mijn touran 100% coulance door PON na 3 1/2 jaar...Het is een bekend probleem waar ze geen terugroepactie voor doen.

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

precies steef zo werkt dat ook meestal maar jij bent dan neem ik aan bij het bedrijf geweest waar je hem vandaan hebt en in onderhoud hebt en dan doet zo n bedrijf echt zijn best hoor daar kun je van op aan.

groetjes jan.

steef10 (0), 17 jaar geleden

nee hoor, gewoon binnengelopen bij een andere VW dealer na eerst te zijn afgepoeierd door Martin Schilder te Noord Holland...

Benny Vee (0) PRO, 17 jaar geleden

Is wel vreemd maar op de touran zit wel coulance maar op de golf niet ????????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.