Volkswagen Vento: Rare gasrespons Vento met 1.6 AEE motor

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 AEE

Hallo allemaal,

Mijn vento viel een tijdje geleden uit als ik op stoplichten of rotondes afreed. Ik heb het gasklephuis gedemonteerd en gereinigd, na de montage begon de motor stationair wat te "zagen". Opnieuw Gasklephuis eraf, contacten geschuurd en ringen onder printplaat gedaan.

Resultaat: gezaag is over voornamelijk over, maar wat resteert is het volgende gedrag:

- Tijdens stilstand is stationair toerental rond 900 toeren.

- Bij rijdende auto koppeling intrappen (rond 1000 toeren) schiet toerental even omhoog naar 1400 en zakt daarna terug naar 1200 (alsof je tussengas geeft). Dit blijft zo totdat ik onder de 5 km/u kom of bijna stilsta, dan zakt het toerental ineens weer naar 900.

- Auto reageert "rukkerig" op het gas. Lijkt alsof er groot gat zit tussen nullast en begin deellast. druk je het gas lichtjes in dan voelt het alsof je ineens meer gas geeft dan de bedoeling. Bij gas loslaten zelfde probleem.

Nu vraag ik me af: lost het inleren van het gasklephuis al deze problemen op of zijn er verschillende problemen met verschillende oorzaken?

Citizen Kane

Geplaatst door Citizen Kane (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ilker281182 (0) PRO, 12 jaar geleden

je hoeft alleen maar een basis astelling te doen dan is alles opgelost

Citizen Kane (0), 12 jaar geleden

Ilker, zodra de gasklep ingeleerd is zal ik terugkomen met het resultaat.

Citizen Kane (0), 12 jaar geleden

Gasklep inleren is niet gelukt bij servicedealer. Melding was: basiswaarden gasklephuis niet ingeleerd. Na inleren, auto van contact en weer op contact bleef foutmelding terugkomen.

Ook de gasrespons is niet noemenswaardig anders geworden. Stationair zagen is ook af en toe terug. Auto van contact en dan opnieuw starten verhelpt dit. Doet mij vermoeden dat stappenmotor in gasklephuis defect is...

Iemand die dit kan bevestigen of een andere oorzaak aan weet te wijzen?

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Nieuw gasklephuis.

Citizen Kane (0), 12 jaar geleden

Nieuw gasklephuis gemonteerd, in laten leren. Geen problemen meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.