Volkswagen Golf V: Rare geluiden, versnellingsbak

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BXF, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 66

Als ik tijdens het rijden in 3e versnelling gas geef hoor ik een zwaar geluid, in 2e is het soms ook hoorbaar in hogere toeren en als de wagen stationair staat te draaien is er een gerammel hoorbaar.

Met de koppeling ingedrukt is het niet meer hoorbaar.

Dit is enkel bij warme motor en koppelingsset+vliegwiel is vervangen op 115.000km, wagen heeft nu 160.000km


Wat kan dit zijn? Bak gaar?

Alvast bedankt

powerpistolet

Geplaatst door powerpistolet (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

soy67 (0), 6 jaar geleden

Kan druklager van de koppeling zijn omdat als je koppeling intrapt het weg is

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

olie versnellingsbak aftappen en kijk of er metaal resten in zitten, dan heb je bijna zeker het antwoord , dit klinkt als een lager in de bak versleten of gescheurd, niet mee door rijden , druklager geluid is weg als de koppeling ingetrapt word, klopt , deze mag niet geen geluid maken met gas geven in hogere versnelling, controleer de bak zoals ik hierboven vraag.

groet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.