Volkswagen Golf: ratelend geluid achteruit versnelling golf3 cabrio

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo allemaal,

Ben dus nieuw hier en heb meteen maar een vraag. Ik kan een golf cabrio overnemen van iemand. Alleen als ik hem in zijn achteruit zet geeft hij een ratelend geluid. De huidige eigenaar rijdt zo al 10 jaar rond. Volgens zijn garage kan het geen kwaad. Is dit zo of is het ernstiger dan het lijkt ? Zo ja wat zouden de kosten kunen zijn om het te laten repareren ? Een hoop vragen maar kan de auto voor een leuk prijsje over nemen en als de kosten mee vallen heb ik toch een mooie cabrio

ekiedos

Geplaatst door ekiedos (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Waarschijnlijk komt de koppeling niet goed vrij doordat b.v. de koppelingsplaat niet schuift op de priseas. Overigens wel kwalijk, want bij vooruit inschakelen kost het op lange duur de syncromesh van de versnellingen.

Testen; wielen van de grond, 1e versnelling inschakelen en koppeling intrappen bij draaiende motor, de wielen mogen niet gaan draaien.

ekiedos (0), 16 jaar geleden

[quote=audia4]Waarschijnlijk komt de koppeling niet goed vrij doordat b.v. de koppelingsplaat niet schuift op de priseas. Overigens wel kwalijk, want bij vooruit inschakelen kost het op lange duur de syncromesh van de versnellingen.

Testen; wielen van de grond, 1e versnelling inschakelen en koppeling intrappen bij draaiende motor, de wielen mogen niet gaan draaien.[/quote]
Hallo,

Bedankt voor de reactie. Je hebt het over de lange duur maar kan het zo zijn dat ze daar 10 jaar probleemloos mee hebben kunnen rond rijden (dit is gecheckt overigens en hun verhaal klopt dat ze er al 10 jaar mee rijden op deze manier) en wat zijn de kosten ongeveer om dit te repareren ? Overigens staat er pas 90.000 km op de teller.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.