Volkswagen Bora: Ratelend geluid bij loslaten gas

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 66KW

Ik heb een Bora met bijna 3 ton op de teller die een vreemd tikkend geluid geeft wanneer je bv 80 km rijd en je het gas los laat. Als je optrekt of afremd op de motor (als er druk staat op de aandrijfassen zeg maar) houd het op. Ook wanneer je de ontkoppeld.
Ik vermoed slijtage van de bak, maar heeft iemand hier ervaring mee?

broom

Geplaatst door broom (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Zou het even aan de garage laten horen,maar het lijkt op de bak of 2 massavliegwiel of simpelweg een kapje van dan resoneerd van bijvoorbeeld de uitlaat of zoiets.

broom (0), 16 jaar geleden

Ja, resonantie zou toch wel heel goed kunnen, alleen zou het iets massievers moeten zijn dan een kapje, want ik voel het ook 'door' de bodemplaat trillen.
Als de auto koud is heb ik er ook geen last van, dat maakt het voor de garage ook niet altijd even makkelijk. Maar ik ga binnenkort toch wel even langs... Bedankt iig!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.