Volkswagen Passat: Ratelend geluid passat station '98

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v

Hallo,

Mijn Passat 1.8 20V uit 1998 heeft soms bij het stationair draaien een ratelend geluid in de motor, het lijkt dan wel een oude diesel. Het probleem doet zich bij zowel een warme als een koude motor voor. Echter niet als ie net is gestart maar bijvoorbeeld al wel na een kilometer.

Het gebeurt maar af en toe, ik heb de auto nu bijna 2 maand en is nu 5 a 6 keer voorgekomen.

Wie kan me vertellen wat dit kan zijn en hoe dit eventueel op te lossen.

Ger

Hortjuh

Geplaatst door Hortjuh (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 13 jaar geleden

begin met olie en filter vervangen door een voorgeschreven olie soort
dacht zo dat er 5 W 40 full synthetic in moest
maar kijk even in je boekje

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit kan ook liggen aan een verstopte oliezeef op de oliepomp,dit komt vaker voor bij de turbo versie maar ook wel eens bij deze motor.Beste is dan om oliedruk te meten op het moment dat hij ratelt.
Maar als het geratel vanuit je inlaatspruitstuk komt dan kan het ook liggen aan de variabele klep die daar in zit,deze gaat na verloop van tijd speling krijgen.

Hylander4640 (0), 13 jaar geleden

Behalve het "ratelende" (is maar hoe je het beschrijft) geluid zou de beschrijving ook kunnen duiden op een vastzittende vrijloop van de dynamo. Het geluid doet zich dan voornamelijk voor/wordt erger bij stuuruitslagen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.