Volkswagen Golf: Ratelend/schavend geluid

Bouwjaar: 1993, Motorcode: 2.0

Ik merk sinds kort als ik lange afstanden heb gereden dat er een ratelend/schavend geluid rechts voor hoorbaar is, wat vooral goed hoorbaar is bij een constante snelheid van 20km/u. Een tijd terug had ik een vraag gesteld over het trillen van mijn stuur ( wat er nog steeds is maar niet altijd)bij een snelheid van 90 en hoger, en het antwoord wat ik kreeg was balanceren of een homokineet. Nou heb ik laatst de versnellingsbak vervangen en constateerde ik een scheur in de homokineet hoes rechts aan de wiel kant. Nou is mijn vraag of het trillen van het stuur en het ratelende geluid kan komen van een kapotte homokineet?

Alvast bedankt.
Gr. Koen

Koen1214

Geplaatst door Koen1214 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Speedrazor (0), 16 jaar geleden

Ja dat kan., wil niet zeggen dat dat het euvel is, maar zeker wel mogelijk, en met scherp insturen, wordt het dan ook heviger het geluid?

Koen1214 (0), 16 jaar geleden

Nee met scherp insturen wordt het niet erger. Ik merkte vandaag dat het geluid gelijk aanwezig was na de eerste drempel die ik tegen kwam. Een tijdje terug zat de naafmoer rechtsvoor niet goed vast waardoor er speling op zat, zou de wiellager daardoor kapot kunnen zijn? Als dat kan dan vermoed ik dat het de wiellager is die ik hoor.

Speedrazor (0), 16 jaar geleden

Moet je even de auto op de krik zetten en een slinger aan het wiel geven, dan kun het geluid misschien beter horen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.