Volkswagen Golf: Rauw geluid bij optrekken.

Bouwjaar: 1991

Hallo,

Ik heb een Golf II 1.3I (benzine) met 220000 op de teller. Sinds enkele weken hoor ik bij het optrekken een rauw geluid onder de motorkap vandaan komen. Het lijkt wel of dit geluid de laatste tijd steeds erger wordt. Bij het gas geven vanuit stilstand hoor ik dit geluid niet. Ik hoorde dat dit te maken kan hebben met slijtage aan de zuigers. Weet iemand hoe ik dit kan controleren en of dit ook schadelijk is voor de motor? (of dat het iets anders kan zijn?)

Geplaatst door

Boelster (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik zou eerst even kijke of de motorsteunen goed zijn, en of de luchtfilterbak enz. goed vast zit, deze kunnen namenlijk ook ooit behoorlijk brommen

koen6346 0

18 jaar

als je nu zei dat je auto 720000 op de teller had staan zou ik ook eens aan de zuigers gaan denken,Haha

nee zo'n probleem zal het niet zijn hoor!

kan ook een klep zijn e.d.

succes ermee..

Stefan

stefan84 0

18 jaar

Het probleem bleek in de versnellingsbak te zitten. Van de sloop een nieuwe bak opgehaald, er ondergezet en nu is het weer goed.
Ik heb het kunnen lokaliseren door de auto met 2 krikken op te tillen en vervolgens de auto te starten en de wielen te laten draaien. Het probleem was wel dat het geluid weg was toen ik de aandrijfassen verwijderd had, maar na goed luisteren kwam ik er achter dat het toch aan de bak lag. (ik kon aan het druklager niets ontdekken, maar ik ben er nog niet helemaal zeker of dit nu wel of niet het probleem was)

Boelster 0

18 jaar

heb dat probleem ook al gehad ,is lager in bak

fredje3385 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.