Volkswagen Polo: Rauw geluid bij stationair draaiende motor (licht hoorbaar).

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Polo heeft een rauw (mechanisch) geluid (wat je hoort als je goed luistert). Het lijkt wel het geluid van versleten lagers oid. Verder is er een zuigend (lucht aanzuigen?) geluid als je plotseling gas geeft. Iemand die weet wat de oorzaak en de oplossing (+kosten) voor deze geluiden zijn ??
Bij voorbaat dank, marco

problemcaropenu

Geplaatst door problemcaropenu (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Santa (0), 17 jaar geleden

Gezien ook jouw andere probleem denk ik aan een versleten versnellingsbak(lager) of druklager.
Verdwijnt dit rauw geluid bij stationair draaien in zijn vrij wanneer je de koppeling intrapt?

problemcaropenu (0), 17 jaar geleden

Hallo Claus,
Ik hoorde het geluid echter niet als ik binnen in de auto zit of buiten sta. Het is pas goed te horen als je de motorkap open doet en goed luistert. Het is een vrij zacht maar toch rauw geluid naast het bekende gesnor van een polo en het licht tikken van de kleppen. Kunnen het ook de lagers bij de v-snaren zijn (waterpomp oid)?
Groet, marco

problemcaropenu (0), 17 jaar geleden

PS Nog bedankt voor je antwoord. om nog specifiek op je antwoord in te gaan: ik heb niet meer de gelegenheid gehad om de auto te bekijken en de test met de koppeling te doen...

Santa (0), 17 jaar geleden

Ja, een versleten waterpomp of dynamo kan ook een rauw lawaai maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.