Volkswagen Golf: relais 109...

Bouwjaar: 1998

Hallo!

Waar kan ik in godesnaam het relais 109 vinden...wil een nieuwe plaatsen maar ben bang dat dit voor het eten niet gaat lukken

Iemand? Alvast bedankt

ps. sorry voor de oerdomme vraag...

Jakob4859

Geplaatst door Jakob4859 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

In de zekeringkast het nummer staat er op relais 109 zit alleen in een diesel.

Hans

Jakob4859 (0), 19 jaar geleden

Ook in een golf IV?

Jakob

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat bedoel je de plaats van het relais of dat deze alleen in een diesel zit

Hans

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

haal even het kapje aan de zijkant van dashbord eruit dan kun je hem in de verte zien zitten.
voor het eruit halen kap inder dashbord er even uithalen. 3 trox

kees6216 (0), 19 jaar geleden

domme vragen bestaan niet allen domme antwoorden

Jakob4859 (0), 19 jaar geleden

Het is gelukt, dus bedankt Wietse en Hans!

Ik heb het relais vervangen omdat ik dacht hier het startprobleem mee op te lossen. Mijn auto start namelijk prima als deze koud is, maar de warme start neemt zo'n 5 seconden in beslag. Na afkoeling start hij weer prima! Helaas is na vervanging van het relais het probleem hier niet mee opgelost...Aan de brandstofpomp kan het niet liggen, want deze is kortgeleden vervangen. Wat nu?

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is het starttoerental niet te laag(startmotor Defekt)

Hans.

Jakob4859 (0), 19 jaar geleden

startmotor lijkt prima rond te gaan. In hoeverre is er een relatie tussen het starttoerental en de temperatuur van de motor?
Ik laat hem morgen uitlezen, dus dan weet ik hopenlijk meer!

kees6193 (0), 19 jaar geleden

jacob nieboer.
jou startmotor is 100% defekt .weet je hoe m moet testen trek de stekker van de koelvloeistof sensor los en als ie direkt aanslaat met een verhoogt toeren tal dan is de startmotor defekt .motor moet wel op temperatuur zijn
uitlezen helpt niet computer erkent geen foutcodes in het start sijsteem. [ is een kwaal bij die golfjes] dus vervangen die hap.

dutch123 (0), 19 jaar geleden

Heb zelfde probleem gehad met een '98 TDI. Lostrekken van koelvloeistof temp sensor deed de motor gelijk starten ipv na 5 sec als de motor warm was.
Omdat de accu toch al 6 jaar oud was, heb ik die eerst vervangen. Dit bleek voldoende. Ik weet overigens dat de startmotoren van deze auto's eigenlijk net niet voldoende toeren maken (fabrieksfout volgens mij, want er schijnt een andere versie te zijn die meer toeren maakt.) Volgens mijn informatie start de motor niet als het toerental onder de 250RPM blijft tijdens het starten. Het motormanagement regelt dit. Met een losse temp sensor, accepteert het motormanagement het lagere toerental wel met starten.
Waarom dit is, is me niet duidelijk. Misschien om te voorkomen dat de motor terugslaat? Wie weet dit?

Jakob4859 (0), 19 jaar geleden

Bedankt mensen! Startmotor was inderdaad defect. Een aantal garages weigerden de startmotor te vervangen omdat ie immers 'goed' was....Tempel te Musselkanaal onderkende het probleem en heeft uiteindelijk dit varkentje gewassen...
Hij start weer als een tierelier!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.