Volkswagen Polo: Remblokslijtageindicator brandt af en toe zonder reden.

Bouwjaar: 2002

Bij bovenstaande auto het volgende probleem. Het controlelampje "remvoering is versleten" brandt af en toe. (Je weet wel dat gele lampje met gestippelde segmentjes). Dan zijn je remblokken versleten, ja dat weet ik zelf dus ook wel! Maar de remblokken zijn dus niet versleten. De stekker op de veerpoot heb ik doorverbonden om een slechte draad/verbinding in of naar het remblokje uit te sluiten, maar nog steeds brandt dat lampje af en toe. Wie heeft een idee of zie ik wat over het hoofd. Verdere gegevens auto: 1.2 12-klepper, km. stand ongeveer 30.000. Alvast bedankt voor het meedenken.

maikel6834

Geplaatst door maikel6834 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

m.voltman (0) PRO, 19 jaar geleden

heb wel eens een aantal maal bij een transporter mee gemaakt dat er een breuk in de kabel bij de veerpoot zit. kabel lossnijden en breuk herstellen. klaar.
of dit bij jou natuurlijk zo is ja dat durf ik ook niet te zeggen.

gr. menno

michel7743 (0), 19 jaar geleden

dat kan uit je dashboard wegkomen ik weet niet of je al meer dingen hebt gehad met het dashboard.

gardejonge (0) PRO, 19 jaar geleden

Heeft de auto rondom schijfremmen ?
Vaak wordt gezocht in de indicators van vooras maar het gebeurd ook dat de bedrading/indicator van de achteras de storing geeft

maikel6834 (0) PRO, 19 jaar geleden

Menno, Michel en Bennie bedankt voor het meedenken. De auto heeft schijven voor en trommels achter. Morgen ga ik er waarschijnlijk weer mee verder. Michel, wat zou er evt. mis kunnen zijn met het dashboard? Jullie horen nog van mij.
Vr. gr. Maikel.

maikel6834 (0) PRO, 19 jaar geleden

DE OPLOSSING. Auto weer gehad en nu lekker even de tijd gehad het probleem op te lossen. We hadden er gelukkig geen haast mee!
Bleek het probleem in het dashboard te zitten en wel in de soldering van de pootjes van de stekker op de printplaat. Soldeerbout even lekker warm gemaakt, beetje tin erbij en ja hoor, storing verholpen. Het is wel even friemelen want je komt er maar matig bij, maar het loont zich zeker.
Vr. gr. Maikel.

jumpie (0), 18 jaar geleden

Waar zit deze print ongeveer, want ik heb hetzelfde probleem met mijn polo. Mijn remmen zijn inorde en er is geen kabelbreuk, maar toch brandt af en toe het controlelampje.

gr. Jean-Pierre

maikel6834 (0) PRO, 18 jaar geleden

Tellers uit het dashboard halen, bekabeling verwijderen en tellers uitnemen. Dan kijk je op de achterkant en met behulp van een vergrootglas kun je zien dat er losse contacten zijn, je ziet nml. het pootje met daar om heen een "rondje" en dat is juist het losse contact. Het pootje kun je ook iets heen en weer bewegen. Volgens mij heb ik een stuk of zes pootjes gesoldeerd. Succes! Als er meer vragen zijn dat lees ik het wel. Vr. gr. Maikel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.