Volkswagen Passat: Remmen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 74kw tdi

Ik heb een af en toe probleem met het vrij komen van de remmen! Denk zelf dat het in de rembooster zit. Heb door een gat gekeken waar een vacuum? slang op aangesloten zit en er zit roest aan de binnenkant.Kan echter zo gauw niet bekijken hoe de booster op het schutbord bevestigd zit! Wie heeft hier ervaring mee en kan mij een tip(s) geven?

Bij voorbaat bank

Sybre

Geplaatst door Sybre (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Bekijk de afvoer eens van de waterbak (onder accu en soms ook onder rembekrachtigerpot),grote kans dat deze verstopt is en blijft er water staat in de bak waardoor de rembooster onder water komt,bekend bij de 3B Passat.
Rembooster vervangen is paar uur werk.

Sybre (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoy, Ricky
Heb geen water op die lokatie.De rubbers waren al verwijderd.De booster zal waarschijnlijk moeten worden uitgewisseld ,maar kan zo gauw niet bekijken of hij vanuit het motorruim of onder bij de pedalen los moet

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Even uit mijn hoofd alleen de 2 bouten om eerst de commandocylinder te verwijderen en hem dan verwijderen,vanaf pedaal zit een ijzeren staaf die weer in een gat valt,maar kan et mis hebben,misschien iemand anders een plaatje?

Sybre (0) PRO, 15 jaar geleden

Bedankt Ricky, voor je snelle reacties.Probleem remmen, was de rembooster(zat een lichte roestlaag in).Heb er een nieuwe in gezet en het niet vrij komen van de remmen lijkt opgelost. Had ook nog een probleem met de air
bags. Is waarschijnlijk de elektronische regelaar op de middenconsole. Heb inmiddels voor ruim 850 pleuroos in
de auto gefrut aan onderdelen, buiten het uitlezen van de storingen en het inlezen van de airbag regelaar! Ben
blij dat ik de reparaties zelf heb kunnen uitvoeren, anders was ik niet 1 rib maar 2 ribben kwijt geweest!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.