Volkswagen Passat: Remmen lopen vast

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 v6

Na vorige zomer de dynamo te hebben vervangen een stukje gereden en alles werkte weer. De auto heeft toen ongeveer 10 minuten stil gestaan en toen ik weer Wilde gaan rijden was er geen beweging in te krijgen! Auto stond helemaal vast!
Volgende ochtend geen problemen meer en weer kunnen rijden, echter 's middags moest de auto behoorlijk toeren maken en schakelde ook zelf een gang terug. Auto aan de kant: gloeiende remschijven en geen beweging in te krijgen. Na wat rondspeuren en denken hoe op te lossen wat remvloeistof afgelaten en toen waren alle remmen weer los. Naar de dealer geweest, enkele garages om advies gevraagd en zodoende de rembekrachtiger en 2 maal de hoofdremcylinder vervangen. En zowaar: probleem opgelost. Wintervakantie geweest geen problemen.
In april naar Apeldoorn voor deurslt te vervangen en op de autoweg weer hetzelfde:ik voel dat de motor meer moet werken om de auto op snelheid te houden. Gas los resulteert in snelheid vermindering in rap tempo. Auto op de vluchtstrook en staat helemaal vast.
Uitlezen leverde niet veel op. Kwam niet in de computer. Bij de keuring vorige week nogmaals uitgelezen en daar kwam uit dat het relais van de pompmotor niet actief was. Betekend dit een nieuw relais of gewoon een nieuwe abs module? Feit is dat onder het rijden alle remmen uitzetten en niet eraf gaan totdat er wat druk van het systeem is gehaald.

Ruudje 11

Geplaatst door Ruudje 11 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

ik ben bang dat er toch weer water in de rembekrachtiger gekomen is .
hebben ze de afwater doppen onder de accu en onder de rembekrachtiger wel verwijderd want anders staat de boel bij regen zo vol water en heb je dit probleem.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.