Volkswagen Passat: versnellingsbak olie verversen welke dop?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 FSi

Hallo,

omdat ook mijn 2e versnelling niet helemaal lekker gaat wil ik de olie verversen, nu zit daar een rare torx in met een puntje in het midden...iemand die weet welke dop dat is en waar ik deze kan halen?

alvast bedankt

gr henk

Geplaatst door

Henkk (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Daar moet je dop 3357 (volkswagen nummer) voor hebben en die is naar mijn weten alleen bij de dealer te bestellen.
Als ze daartoe bereidt zijn!

succes

BarryR 0
badge

13 jaar

ok bedankt! heb hem inmiddels..maar nu hoor ik om me heen dat ik eerst moet spoelen... Hoe moet ik spoelen..gewoon aftappen en liter schone olie erdoorheen en dan stop erin en afvullen?

graag hoor ik nog van u.

gr henk

Henkk 0

13 jaar

Hallo Henk,

Sorry gisteren vrij geweest.
Ik spoel de bak eigenlijk nooit. Geloof dat er ongeveer 5 Liter uitkomt als je geluk hebt en vullen doe je tot hij overloopt.
Ik weet niet of je de juiste gereedschap hebt om de bak te vullen?
Hiervoor heb je namelijk een speciaal tankje nodig met een slang eraan die je op de onderkant in het boutgat schroeft van de aftapplug!

succes verder.

BarryR 0
badge

13 jaar

Henk

Vermeld even of het een automaatbak of schakelbak betreft??

Moderator Problemcar

P. Kelder 0
badge

13 jaar

Hallo BarryR,

Geeft niet ik heb ook niet veel tijd, ik ga de olie vandaag verversen, laat het er gewoon af lopen en dan de nieuwe erin. vullen doe ik altijd via de zijkant van de bak waar je ook het niveau kunt zien daarna nog een halve liter extra erin voor de 5 :)

@ P.Kelder zal ik doen weet niet hoe ik het nu nog aan kan passen maar zal het hier vermelden het gaat om een handgeschakelde bak 5 versnellingen.

ik zal nog even posten of het beter is geworden met mijn bak...hoop het wel natuurlijk...

Gr henk

Henkk 0

13 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.