Volkswagen Bora : Remmen!! Niet te ontluchten.

Hallo,

Wij zitten hier met een VW Bora 1.9tdi 1999 in de maag.
De remmen zijn rondom vastgelopen. Na enig onderzoek bleek het niet aan de ganbaarheid van de remmen te liggen (dus geen vastzittende zuigers of wat dan ook)

De remmen zijn niet te ontluchten.
Als je het ontluchtingsapparaat erop zet komt er geen remvloeistof uit de nippels.
Onlangs zijn vervangen:

-ABS pomp
-Rembooster
-Hoofdremcilinder
-Remslangen
-Remklauwen achterzijde

Wie heeft enig idee waar we verder nog naar moeten zoeken??
Of moet de ABS met een peciale procedure ontlucht worden?

Carhar

Geplaatst door Carhar PRO , lid sinds 17 jaar geleden

12 Reacties

blijegeit PRO, 16 jaar geleden

abs is soms met testkast te ontluchten.. dit zou je dus ook nog eens kunnen proberen, maar zonder testkast moet het ook lukken... anders gewoon eens de ontluchter erop zetten en nippels/ aansluitingen los gaan draaien om te kijken waar er geen druk komt.... dit geeft je ook al een zetje in de juiste richting.


mvg

Guido Priemus PRO, 16 jaar geleden

ABS- Pomp ontluchten:Probeer ook eens de actuator-diagnose. Dan moet je in de abs-pomp de druk-vast en druk-lossen ventielen horen en moeten wielen (één voor één) afwisselend vast slaan en weer los komen.

Groet,

Guido Priemus

UNIVERSEEL11698 PRO, 16 jaar geleden

Draai de hoofdremcilinder moeren eens een paar slagen los.
Aangezien de onderdelen die dit kunnen veroorzaken al
vervangen zijn.
Het lijkt alsof de hoofdrem cilinder zuiger niet geheel terug komt.
Ik heb een keer gezien dat de drukstift in de rembekrachtiger 0.3 mm te lang was daardoor kwamen de retour gaatjes in de pomp net niet vrij . (Dit was geen VW !)
Oiram

stefan84, 16 jaar geleden

wat ook een optie is,

neem zo'n grote koeie-spuit en vul dan 'andersom' zoveel mogelijk,dus dat al een deel van de leidingen e.d. vol olie zit..dit is zeker weten een stuk makkelijker..

succes

Stefan

HM PRO, 16 jaar geleden

Waarom zijn al de genoemde onderdelen vervangen. ?

janrietman PRO, 16 jaar geleden

de compensatie gaatje van de hoofd rempomp is af gesloten door dat de zuiger van de hoofd rempomp niet ver genoeg terug komt. daarom lopen de remmen aan bij het rijden en na een paar maal remmen kan de remvloeistof door uitzeting niet terug naar het rempotje. en daarom kun je de remmen ook niet ontluchten. zelf mee gemaakt.
en stefan Baggen, met een koeien spuit dat lukt nooit als het compensatie gaatje af gesloten is..

peter PRO, 16 jaar geleden

Hallo Daniel misschien een dom iets naar controleer eens of je remlicht schakelaar wel goed zit ik heb zelf ook eens meegemaakt dit gebeurt vaak na dat ze de remlichtschakelaar hebben vervangen dan word hij niet goed door gedraaid.

stefan84, 16 jaar geleden

jan,

nee dan lukt dat helaas niet ben ik bang

sytze PRO, 16 jaar geleden

Daniel, je moet het volgens mij zoeken in de rembekrachtiger. Als die stuk is blijft ie op de rem staan, en blijft je rempedaal in rempositie. Vandaar je vastlopen en het niet kunnen ontluchten.

Sytze

audia4 PRO, 16 jaar geleden

Jep, hoofdremcilinder moeren even lossen van de rembekrachtiger, als hij dan wel te ontluchten is weet je genoeg, dan is idd de rembooster verdachte nummer 1.

Krengen zijn aardig duur, maar het is gelukkig iets wat niet vaak stuk gaat. Zou ffe op de sloop kunnen winkelen of er een bora of in verkorte uitvoering staat die als donor wil dienen.

sytze PRO, 16 jaar geleden

Wie had er nu gelijk?

sytze PRO, 16 jaar geleden

Ben je ons vergeten daniel??!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.