Volkswagen Vento: remslang voorzijde vast /niet los te krijgen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Beste mede-forummers,

moest bij mijn VW vento aan de voorzijde een nieuwe remslang opzetten wegens apk. Nu was ik bezig en had ik de onderzijde (aansluiting op de remklauw) zo los.
alleen de aansluiting met de remleiding is niet los te krijgen, hoe zou ik dit op kunnen lossen? inmiddels kan ik bijna geen sleutel meer op de moer/nippel van de remleiding zetten, want deze begint nogal rond te worden, ook geprobeerd met een griptang..maar deze draait er ook gewoon overheen....


iemand een idee?

repsol_mike

Geplaatst door repsol_mike (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Normaal heb je er een speciaal sleuteltje voor, met een steek sleutel draai je de kop zo rond..Als dat zo is, zet ik er een goede griptang op en dan komt hij wel los..

Doet hij niks meer, dan kom je de remleiding aan het laten repareren..

Gr Stefan

repsol_mike (0), 13 jaar geleden

dan kom je de remleiding aan het laten repareren? snap even niet goed wat je bedoelt...?

kan ik hier eigenlijk een nieuwe sluiting op zetten...op die remleiding? dus zo'n nieuwe ''nippel'

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Ja dat kan, remleiding demonteren en meenemen naar een automaterialenzaak.

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

ik heb zo een sleuteltje zelf gemaakt , slijp een ringsleuteltje van de gewenste diameter open en slijp zoveel weg tot je juist over de remleiding kunt , dat beetje heen en weer draaien tot de nippel lost, maar ik ben nu al te laat hé , maar voor de nieuwe leiding kun je dat dus wel gebruiken

repsol_mike (0), 13 jaar geleden

ja, Wat ongelofelijk dom van mij...heb tot voor 5 jaar terug tijdje als 2e monteur gewerkt...heb dus wel wat kennis..maar niet alle...toen hier iedereen begon over dat sleuteltje kon ik mezelf wel voor mn kop slaan, was het totaal vergeten!

sleuteltje gehaald (duur zeg €22.00) en heb het nog geprobeerd....helaas was de nippel al te rond!

Vervolgens de veerpoot gedemonteerd...zodat ik meer ruimte had..en met een waterpomp laten ''schrikken'' toen kwam deze los..gelukkig!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.