Volkswagen Vento: roken roken

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: aaz

hoi allemaal
mijn auto rookt veel en de stinkt naar olie of diesel verbranding en verbruikt wa olie de rook kleur is meer naar wit/blauw het rijd heel goed trek goed geen tik of zo in de motor alleen als ik opstarten daar is sissend geluid en de torental blijft benden hangen dit blijft ongeveer paar minuten en dan het is weg heeft deze te maken met roken of wat kan zijn de oorzak voor roken en hoe te oplossen
mvg

mario8

Geplaatst door mario8 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Het roken kan 100 oorzaken hebben, gebruik eens de zoekfunctie..

Hoeveel olie verbruikt hij ? Dus 1 liter op ... km

Gr Stefan

mario8 (0), 13 jaar geleden

hij gebruikt ongeveer 3liter op 3000km maar hij rijdt goed alleen de piepend geluid met starten dan blijft de torental beneden
grt

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Dat piepen en je toerenteller klinkt als een slippende multie-riem / V-snaar van dynamo..

Olieverbruik is ook aan de erg hoge kant, 1 liter op 1000 km is wel het max ongeveer..

Blijkbaar heeft de motor al het nodige geleden en zou ik er mooi mee door blijven rijden, een litertje olie is tenslotte niet zo duur als een revisie..

De stank is dan ook wel te verklaren, deze zal via de koffer of een andere opening in de auto naar binnen komen, of de uitlaat lekt ergens en de geur komt via de ventilatie naar binnen..

Maar als hij zo erg rookt zal hij zeker weten veel meer olie verbruiken, of er klopt iets anders niet, denk aan de timing van de distributie bv, een verstopt luchtfilter, slechte verstuivers etc..

Gr Stefan

mario8 (0), 13 jaar geleden

hey
de motor heeft 220ton ik denk het is niet zo veel voor deze motor en het was altijd goed onderhouden geweest,voor de luchtfilter hoe kan weten dan hij verstopt, roken begint kort na vervanging van oliekoeler toen heb ik oliefliter niet vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.