Volkswagen Golf: Remslangen

Bouwjaar: 1998

Hoi,

Hoe kun je bij een Golf 3, het beste de voorremslangen vernieuwen?
Bij de APK kwam men er achter, dat de linkerremslang iets doorzweette.
De garage heeft de auto niet afgemeld, maar was zo aardig, omdat hij weet, dat ik altijd probeer alles zelf te doen aan mijn auto om me de kans tegeven eerst te repareren.
Na reparatie zou hij de auto alsnog goedkeuren.
Nu is het zo, dat de één zegt je moet de remklauwen demonteren, omdat als je eerst de bovenkant van de remslang vastzet en daarna de onderkant, de remslang gedraaid zit, zoadat dit de levensduur zou beïnvloeden, de ander zegt het hoeft nu juist niet.
Graag jullie hulp of advies.

Groet Annie

j.knoppers

Geplaatst door j.knoppers (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

freggel (0) PRO, 18 jaar geleden

Zoals ze wel vaker zeggen vele wegen leiden naar Rome. Het punt is niet waar je begint als je maar zorgt dat de remslang niet gedraaid zit na de montage. De lijnen op de slang moeten dus niet verdraaien. Dit werkt het beste als je de klauw eerst monteert en de slang in de remklauw draait, daarna de slang monteren op het steuntje aan het binnenscherm. De kunst vind ik altijd het heel houden van de nippel op de remleiding die aan de slang gemonteerd is aan het binnenscherm.

j.knoppers (0), 18 jaar geleden

Hoi Freggel,
Een deel van je antwoord snap ik helaas niet.
Bij mij zit er wel en steun, maar deze zit volgens mij aan de veerpoot en niet aan het binnenscherm.
En er zit bij mij geen nippel op de remleiding of remslang.
Graag je uitleg.
Groet Annie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.