Volkswagen Polo: Remsysteem ?? Rood lampje (P) in dashboardklok (maar in instruc

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel

In de dashboard klok brand het RODE lampje met de “O” en daarin (P). In het instructieboekje wordt het lampje niet vernoemd maar wel (!) en verwijst naar de handrem en/of remvloeistofnivo en/of storing in het remcircuit. De handrem werkt goed en het remvloeistofnivo tot max gevuld. Met auto voorzichtig stukje gereden en rijdt/remt goed maar lampje blijft branden maar ook gaat het piepertje (hinderlijk) piepen. Wat kan de aansturing van dit lampje veroorzaken ? Lampje brandt al voor het starten (misschien normaal) maar als de motor loopt blijft het branden. Hopelijk iemand die dit herkent en mogelijk een oorzaak/oplossing weet.

matiz driver

Geplaatst door matiz driver (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Een rood lampje met een cirkel waarin de letter P staat en met 2 balkjes Links en Rechts van de cirekel betekent:
Electronische Parkeer rem.
Kennelijk is er een probleem daarmee. Ik zou beginnen met het laten uitlezen van de foutcode(s) van dat systeem.

Zie: https://www.volkswagen.co.uk/owners/warn...

matiz driver (0), 4 jaar geleden

Hoi OldFord, dank voor de/je snelle reactie en meedenken. In het instr.boekje is niets te vinden over een (mogelijke) electronische Parkeer rem maar ook niet over het P symbool in dit rode waarschuwingslampje. Het boekje toont in plaats van de P een Uitroepteken. De auto is en was altijd vrij te verplaatsen/te rollen in z n vrij en van de handrem. De aangetrokken handrem en/of in een versnelling blokkeerde dit, dus of er (toch) een elec.handrem aanwezig is in deze BleuMotion type? Een stap die ik wel zou kunnen overwegen is uitlezen maar hoopte eerder op een passende verklaring/oplossing.

matiz driver (0), 4 jaar geleden

Zelf nog wat verder geGoogled op dit Rode lampje rondje met de (!) er in. Als de handrem schakelaar dit mogelijk veroorzaakt, waar vind ik deze? Van binnen te bereiken of moet is deze van de onder/buitenzijde te vinden?

kaleido 1 (1620) PRO, 4 jaar geleden

Zit bij de hendel , onder de tunnel/bekleding.

matiz driver (0), 4 jaar geleden

Handrem is NIET aangetrokken geweest toen lampje al brandde voor/bij starten. Stel dat de handremschakelaar de boosdoener is, waar is deze dan (eenvoudig) te vinden (en mogelijk af te stellen)?

matiz driver (0), 4 jaar geleden

PROBLEEM opgelost.
Er blijkt een rood lampje met een P en één met een !. Lampje P bleef branden door “losgelaten” schakelaarhouder met daarop nog de schakelaar. Een niet bediende schakelaar meldt een aangetrokken handrem. Houder met schakelaar moeilijk door handrem gat te plaatsen en niet goede zien waar deze hoort te zitten. Dus stekker van schakelaar losgekoppeld en daardoor Open circuit en lampje P uit.

matiz driver (0), 4 jaar geleden

Nu nog makkelijk bij de positieplaats van het handrem schakelaartje zien te komen. Door het verwijderde "luikje" zie ik niet waar het houdertje met het schakelaartje erop, heeft gezeten. Suggesties?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.