431 bezoekers online

Volkswagen golf 2: reperatie van de versnellingshandel

Bouwjaar: 1986

Ik wil de speling uit de versnellingshandel bij de pook halen.
Het zgn. reparatieset voor de schakelhendel.

Hoe doe je het het makkelijkst? Tips. En nu moet ik bij z'n 5 de pook iets indrukken hoe kan ik hem het beste instellen.

Alvast bedankt.

vw-hobby

Geplaatst door vw-hobby , lid sinds 17 jaar geleden

2 Reacties

0

jan meulenbeek, 16 jaar geleden

Roland:Ik heb het bij mijn vorige Golf ook al eens gedaan het zijn plasiek druk gewrichten die op een stalen kogel gedrukt worden met vergrendeling,het is een smerige vette klus.ik had ze allemaal vernieuwd op de gelijdestang met bijbehoren na, en deze is het meest speling gevoelig en moest eigelijk ook vernieuwd worden maar dat vond ik te prijzig.Het weer recht buigen v/d stang heeft ook geen effect gehad,het blijft een zwak en gevoelig geheel bij Golf I en II.

En die speling krijg je er bijna niet uit of je moet die stang compleet vernieuwen met alle bijbehorende onderdelen en dat kost nog al wat,zoals ik al aangaf met alle andere benodigde onderdelen erbij een leuk bedragje.Ik wil jouw niet ontmoedigen en mischien krijg je toch nog wel meer reacties op jouw vraag met een andere visie hierop.

Mvg, JM

0

henrie4492, 16 jaar geleden

roland je moet van onderuit werken
de afstelling goed af teken als je nauwkeurig werkt zul je wenig hoeven te stellen. ( moetje toch stellen dan de pook inbaan 3-4 en vast zetten is goed te doen zonder speaal gereedschap )

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.