Volkswagen Touran: Reservewiel

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hallo,
Ik sta op het punt een lange reis met Touran en caravan te gaan maken. Het ontbreken van het reservewiel geeft me alleen geen fijn gevoel, ik wil wel de mogelijkheid hebben om in geval van een lekke band door te kunnen rijden naar een garage.
Nu heeft mijn Caravan toevallig een reservewiel met steek 5x112, dat is hetzelfde als de Touran. Het is wel een 14"wiel, terwijl de Touran 16" heeft.

Mij lijkt dat een andere omloopmaat van het wiel als noodoplossing toch geen kwaad te kunnen, een thuiskomer is toch ook een andere maat? of rij ik dan toch iets in de soep? Aandrijving ofzo?

Wie kan hier iets over zeggen?

Alvast bedankt,
Giver

giver

Geplaatst door giver (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

heb jij een 4 wiel drive??dan mogen de banden maar minimaal afwijken

giver (0), 13 jaar geleden

Hij is gewoon voorwiel-aangedreven, met DSG-bak.

sjaak10918 (0) PRO, 13 jaar geleden

zal niet gaan passen denk ik, want je rem inrichting zorgt ervoor dat de 14 inch velg niet past. Je kunt het toch gewoon even thuis passen, weet je hoe het zit.

Maar idd, je moet wel zorgen dat de diameter links en rechts hetzelfde zijn (je mag wel een smalllere velg en/of band als reserve nemen ivm de ruimte. Veel auto's hebben zo'n zogenaamde thuiskomer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.