Volkswagen Transporter: riem aandrijving aircopomp vertanding half weggesleten

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Lawaai onder motorkap en soms ook even weer weg. Hebben de riem van de aircopomp aandrijving los gehaald en die heeft geen tanden meer op de helft waarmee de aircopomp wordt aangedreven.

Iemand bekent met dit fenomeen en misschien de oorzaak weet? Kunnen nl niets vreemds aan de pomp ontdekken en volgens de klant leek hij als dat lawaai zich liet horen ook wat vreemd te sturen, maar dat hebben we zelf niet kunnen ontdekken.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (170) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

deze zogenaamde torsie koppelingen moeten om de 180000 km vervangen worden gelijk met de vrijloop ploeilies erbij.
ik weet niet hoeveel hij gelopen heeft.
maar meestal halen ze het gewoon.
het kan zijn dat de vrijloop vast zit en daarom stuk gegaan is.
als hij meer dan 140000 km gelopen heeft ook gelijk de dynamo koppeling en vrijloop vervangen maak wel de accupool los.

groetjes jan.

Robbie Jensema (0) PRO, 12 jaar geleden

Dynamoriem is nog heel. Zit er op de aircopomp dan ook een vrijloop peolie Jan? Hij is met de hand gewoon te draaien namelijk.

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

ja die zit daar ook op.
maar wij vernieuwen altijd de vrijloop en torsie koppeling samen.
gelukig dat die van de dynamo nog heel is meestal als er een stuk gaat is dat de airco ik vermoed dat deze meer klappert door het in en uitslaan of iets in die geest.
maar zoals ik zeg alks de bus de 140000 km naderd dan adviseer ik altijd de dynamo vrijloop en torsie koppeling tevervangen je bent dan toch al op de helft.
dat de vrijloop nog goed voelt kan zeker maar we nemen ze preventief mee want net zoals de gewone dynamo vrijlopen slaan deze ook vast.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.