Volkswagen Caravelle: "Vapor Lock"

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5 cyl. 2,5 liter

Beste mensen,

Ik heb het volgende probleem: Op weg terug vanuit Spanje in juli jl. werd ik regelmatig geconfronteerd met "vapor lock". Dit was als de motor heet was en de buitentemperatuur ook. Op het laatst heb ik de motor maar laten draaien tijdens het tanken want het is heel vervelend dat je niet kunt starten en er een rij auto's achter je staan te wachten. Wanneer dit probleem zich voordeed was het na even (ca. 5 min) wachten weer mogelijk om te starten.
Het betreft hier een Caravelle automatische transmissie met Simos 5 motormanagementsysteem in combinatie met motorcode AET.
Is er een oplossing voor dit probleem?
Graag uw ervaringen.

Met vriendelijke groet,

Jan Heijnen

Job1987

Geplaatst door Job1987 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 12 jaar geleden

Kan ook krukassensor zijn die deze storing geeft.

Jan227 (5) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, kan van alles zijn. Lijkt idd op "vapour lock", maar dit komt bij motoren met opvoerpomp in de tank (overdruk) weinig meer voor. De genoemde klacht kan vele oorzaken hebben, storingsgeheugens uitlezen op foutcodes dus. Kan ook te maken hebben met een te lage benzinedruk. Is er bij het losnemen van de tankdop geen vacuum of overdruk in de tank merkbaar ? Groet Jan227

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Jan; meet hoe lang de benzine op druk blijft na dat je de motor hebt uit gezet. Als deze snel weg zakt kan dit het probleem zijn. Het regelventiel op de brandstof-rail kan lekken of de terugslagklep in de benzinepomp. De overblijvende benzine wordt wel lekker heet op zo'n rit ...
dus eerder tanken zal ook effect hebben. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.