Volkswagen Golf IV: roken en stinken na een poosjes rijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi,

Mijn golf die begint na een halfuurtje rijden behoorlijk te stinken en te roken uit de knalpijp.... het lijkt dan of de motor behoorlijk aan het verzuipen is.
Want de trekkracht verdwijnt dan bij lage toeren en stottert wat ..... het vreemde is wanneer je bv de autobaan op rijdt de klachten zo goed als verdwijnen.

Bij een koude start wil er wel eens een knal onder uit het blok komen maar verder start ie goed en daarna niet echt problemen tijdens het rijden alhoewel ik wel het gevoel heb
dat de motor wat inhoud.... maar na een tijdje rijden wordt het vooral bij stoplichten een rokerige boel voor de achterliggers.....
Gezien ik veelal kleine afstanden rijdt heb ik er nog niet veel last van maar .....heb het gevoel dat er dadelijk iets goed stuk gaat..

voordat ik na de garage ga zou ik wat meningen en ervaringen willen horen wat dit zou kunnen zijn?

Er is 2 jaar geleden al eens een nieuwe oliepomp ingekomen nadat deze was gaan verstoppen .... sindsdien wel altijd veel olieverbruik geweest
en echt super gelopen heeft de auto daarna niet meer...

Vriendelijke groet
marcel

blekkie

Geplaatst door blekkie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ja in orde is het niet maar je zult moet toch eerst uitgelezen worden om tezien of het geen sensor of zo die dat veroorzaakt.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.