Volkswagen Passat: rommelend geluid

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: AFN

Mijn passat automaat 4 bak produceert in warme toestand een wat rommelend geluid (moeilijk om een geluid te omschrijven trouwens) wat stilstaand en stationair draaiend hoorbaar is maar mogelijk is ht ook in rijdende toestand aanwezig maar wordt dan ovrstemd door andere geluiden. Het komt mi van voren.
Op advies van Paul Kelder ben ik eens met een schroevendraaier diverse onderdelen gaan afluisteren.
Wat me daar bij opviel was dat uit de bovenkant van de brandstofpomp veel herrie komt. Ik weet niet of dit normaal is en met boven vermeld geluid heeft te maken. Herkent iemand het bovenstaande en moet ik me zorgen maken over een dure reparatie?

Wicher

éikeboom

Geplaatst door éikeboom (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Trilt de spanrol voor de multiriem hevig?
Want dan is de vrijloop van de dynamo poellie stuk,dit kan door de hele auto doordreunen.
Succes.

éikeboom (0), 17 jaar geleden

Ricky
Nee de spanrol trilt niet en de riem ook niet. Alle spanrollen zijn trouwens afgelopen mei vervangen bij de distributieriem wissel door Paul Kelder. Het lawaai is overigens geen dreunend geluid maar meer een rommelend/ wat rammelend geluid. Paul heeft trouwens onlangs nog naar de vrijloop van de dynamo gekeken, niks mee aan de hand volgens hem.
Maar ik zit nog steeeds een verband te zoeken dat behoorlijke lawaai van uit de bovenkant van de pomp komt bij luisteren met een schroevendraaier. Maar goed ik ben ook maar min of meer een leek.

Wicher

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.