Volkswagen Golf III: Roodgloeiende remschijven

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel

Vanavond van 't werk naar huis gereden, maar de auto wou heel slecht op snelheid komen. Met pijn en moeite maar zonder vreemde geluiden of iets dergelijks kon ik net de 125 halen. Toen ik bij thuiskomst de auto uitstapte rook ik een verbrand luchtje en in het donker was al snel te zien dat mijn voorste twee remschijven roodgloeiend waren. Remblokken en remschijven zijn in goede staat!! Iemand een idee??

Bolijo

Geplaatst door Bolijo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

tedkroon (0), 14 jaar geleden

Remklauwzuigers komen niet terug! Remklauwzuigers en geleidingen demonteren, seals vervangen en met speciaalvet monteren.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Of even een afspraak maken met de dealer of serieuze universeel, voor dat er ongelukken gebeuren.
Remmen staan zo goed als vast, dus klauwen moeten gangbaar gemaakt worden. Remschijven en remblokken moeten goed gecontroleerd worden.
Remvloeistof moet vervangen worden, want ook deze is veel te heet geworden.

Hans4040 (375) PRO, 14 jaar geleden

Remblokken zijn in ieder geval naar z`n grootje....bij oververhitting "verglazen" de blokken en worden daardoor keihard
Nieuwe dus...

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ook de schijven zullen niet meer 'nieuw' zijn nu :)

Hans4040 (375) PRO, 14 jaar geleden

Schijven kunnen afgedraaid worden tot 18mm, anders een nieuw setje.

Hooghe jozef (0), 14 jaar geleden

er zijn maar weinig bedrijven die schijven goed kunnen afdraaien , in vele gevallen voel je draarna een bibber in je rempedaal , voor het ptijs verschil moet je het niet laten , koop nieuwe en dan ben je zeker goed , maak wel dat die remschoenen goed heen en weer gaan en dat uw rempistons ook niet vast zitten

Hans4040 (375) PRO, 14 jaar geleden

Jozef, je moet ook niet naar de shitfit gaan he....er zijn garage`s die de schijven afdraaien aan de auto; beter kan niet...

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.