Volkswagen Golf V: rook

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 77

visueel niks te zien. Wat opvalt is dat het roken bij gasgeven toeneemt zodra de motor warm wordt. Kan het een temperatuursensor zijn? evt in combinatie met egr?

seh

Geplaatst door seh (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

seh (0), 8 jaar geleden

Kenners salut,

Ik heb met mijn golf een probleem. Wanneer ik in versnelling 3, 4, 5 in deellast rij is er niks aan de hand. Wanneer ik vervolgens het gas intrap om vlot op te trekken kwalmt er behoorlijk wat zwart / grijze rook. Ook wanneer ik hem een tijd stationair laat draaien en geef dan ff goed gas dan rookt hij ook behoorlijk. Qua snelheid haal ik de 160 nog wel, maar veel meer lukt dan ook niet. Dan zie ik ook wat lichtere rook achter de auto opdoemen. De auto gebruikt geen olie, en koelvloeistof is schoon. Distributieriem koppakkng massavliegwiel en thermostaat zijn onlangs vervangen. Loopt wat minder zuinig, ong 1 op 13... Mijn eigen interpretatie zegt me dat de verbranding niet volledig is.... oorzaak? te veel diesel, egr blijft te ver open staan? iemand een idee???

arjenhofstra (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik denk er een lek zit in het inlaattraject van de motor.

seh (0), 8 jaar geleden

is zoiets te testen?

arjenhofstra (0) PRO, 8 jaar geleden

Je kunt eens kijken of je ergens iets hoort sissen wanneer iemand anders gas geeft. En even visueel de turbo slangen etc controleren.

Je kunt het systeem ook laten controleren bij een autobedrijf dat beschikt over een rookmachine.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.