Volkswagen Golf IV: Rook bij start en trillen motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI

Beste Professionals & Particulieren,

Motortype 1.9 TDI 74KW km stand 160.000 met pompverstuiver(Pacific uitvoering) vaste vliegwiel.

Sinds kort komt er rook bij kijken als ik mijn motor start, geen verschil bij koud of warme motor.
Ook schud,trilt de motor heel kort 2 sec ongeveer met het starten. wat ik wel heb gemerkt is dat de voorgloeilamp soms wel heel snel uitgaat terwijl hij een hele nacht heeft stilgestaan dit is erg verschillend.

(Tijdens stationair draaien voel ik soms ook wel lichte trillingen vanuit motor maar dit ligt waarschijnlijk aan de steunen L en R, (onderste is al vervangen). en er was eerder ook een foutmelding van de bekende luchtmassameter, auto trekt meestal goed. maar heel raar is dat hij soms heerlijk trekt en wil en soms toch wat minder.


Dus kortgevat alleen bij starten een rookwolkje en korte trilling motor.


Heren en eventueel dames alvast bedankt voor de komende reacties..

drejo

Geplaatst door drejo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb nagenoeg hetzelfde gehad met mijn audi A4, ook pompverstuiver.
Bij mij stond de nokkenastiming niet goed, na vervangen van distributieriem heb ik deze op tijd gezet en geen last meer gehad. Ik had dat wanneer ik voor een stoplicht stond de hele auto ligt schudde.
Het rookwolkje bij starten lijkt normaal, kan ook zijn dat 1 of meerdere gloeibougies defect zijn, bij mij waren er ook 2 stuk. Maar dat merk je alleen goed als het echt koud is.

Rookt de auto ook als je volgas geeft ?

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik zou als eerste de koelvloeistof-temperatuur-sensor vervangen.

drejo (0), 15 jaar geleden

Beste Patrick,

aller eerst dank voor de reactie

inderdaad is het bij mijn auto ook zo dat het trillen/schudden van de motor alleen voorkomt bij stilstaande/stationair draaiende motor.
wat betreft het rookwolkje soms is het vaker achter elkaar op een dag en soms een hele tijd gewoon rookvrij starten, ik heb wel een sportuitlaat die rechtuitsteekt dus dit maakt het wel wat duidelijker allemaal.
als ik volgas geef bijvoorbeeld in tweede versnelling is er een klein beetje rook absolluut niet iriterend of wolkeffect en boven de 140 in zijn 5 rookt hij ook niet. ik zal zo ie zo de gloeibougies laten checken...


Harry,

ook dank voor jou reactie,

ook dit zal ik meenemen wat betreft koelvloeistof-tempsensor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.