Volkswagen FOX: Rubberachtig geluid bij sturen

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: JN, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 60

Beste experts,

Sinds enige tijd ben ik eigenaar van een amerikaanse volkswagen fox uit 1989. De auto is uniek in Nederland en lijkt een beetje op een audi 80 b2 uit de vroege jaren tachtig. Nu heeft de auto een probleem waarbij ik niet tot de juiste diagnose kom. Wellicht kunnen jullie me hier op de juiste weg helpen. De auto maakt een soort rubberachtig krakend geluid bij rustig aan het stuur draaien. Het geluid is beter hoorbaar in de auto dan buiten de auto. Op de brug met de wielen onbelast hoor je het niet.Ook lijkt er een zacht gebonk uit de voortrein te komen wanneer ik over een niet al te vlakke weg rijdt. Ik heb de toplagers vervangen, deze hadden wel een beetje speling, maar dit heeft de geluiden niet verholpen. De stuurkogels en fuseekogels hebben geen duidelijk voelbare speling, dus daarmee denk ik deze uit te kunnen sluiten. Waar moet ik het zoeken? Zelf denk ik het stuurhuis, maar wat kan daaraan stuk en dit geluid veroorzaken? Iemand die me op weg kan helpen? De auto heeft geen stuurbekrachtiging.

vincent86c-1

Geplaatst door vincent86c-1 , lid sinds 2 jaar geleden

8 Reacties

vincent86c-1, 2 jaar geleden

Als ik het gekraak probeer te traceren gaan we toch richting stuurhuis of de lange arm naar de linker stuurkogel. Iemand hier die het weet?

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Maakt hij het geluid bij stilstand of als je rijd ?

Vincent86c, 2 jaar geleden

Bij beide. Motor aan of uit, maakt geen verschil

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Smeer de doorvoer van je stuuras bij de pedalen eens met teflonspray bv. waar hij door het rubber gaat.

Vincent86c, 2 jaar geleden

Heb ik al eens gedaan met white grease. Dit leek heel kort een beetje te helpen. Maar is nooit helemaal weg gegaan. Geluid lijkt toch meer uit de motorruimte te komen. Ook denk ik dat er een link ligt met het zachte gebonk over hobbelige wegen. Zouvhet dan toch de stuurdemper of stuurkogel zijn?

vincent86c-1, 1 jaar geleden

Het geluid komt echt uit het stuurhuis. Binnenkort kijken of een ander stuurhuis het geluid verhelpt. Mocht het toch de doorvoer zijn in het brandschot (het rubber), Wat is hier dan een permanente oplossing? Insmeren met teflon spray hielp bij mij maar zeer kort.

ferdinand, 1 jaar geleden

Je geeft zelf eigenlijk al het antwoord.Het is niet het stuurhuis.Je zegt insmeren met teflon helpt zeer kort.Dit betekent,dat òngeacht de tijdspanne het helpt.Dus de kwaal zit daar.Wellicht proberen de doorvoer enigszins te verwijden.
Ferry

Beste antwoord, geplaatst door Vincent86c, 1 jaar geleden

Geluid komt uit de stuurdemper. We gaan deze eens wisselen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Fox of stel zelf een nieuwe vraag.