Volkswagen Golf V: ruikt uitlaatgas binnen bij werking climatronic

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine

bedankt voor je reactie Kaleido,
het probleem komt voor bij warme lucht met verwarming dus geen geval van koude lucht! er was inderdaad verstopping van vries lucht inlaat ,opgehoopte droge blaadjes. ik heb het nu schoon gemaakt en het is alsof beetje minder te ruiken is maar niet volledig verdwijnen.

can06

Geplaatst door can06 , lid sinds 6 jaar geleden

9 Reacties

can06, 1 jaar geleden

hallo,
sinds kort heb ik een golf 5 FSI benzine, in mijn bezit maar ik heb nu een vervelende probleem.
is namelijk zo;als ik het ventilatie of climatronic inschakelt dan ruik ik een soort lucht in auto die op uitlaat gas lijkt welke naderhand hoofd pijn veroorzaakt!! kort geleden met groot onderhoud was niet te merken dat er kapotte uitlaat was. iemand zegt dat het eventueel door ventilatie kachel wordt veroorzaakt!!
heeft iemand soortgelijke probleem gehad ,of wie kan mij helpen wat de oorzaak kan zijn.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Is het geen stank dat wordt veroorzaakt door een vieze verdamper in combinatie met een vuil interieur filter , met of zonder clima ingeschakeld zou voor binnendringen van uitlaatgassen geen verschil moeten maken.

can06, 1 jaar geleden

kaledio,
het interieurfilter pas vervangen en uitlaat is gecontroleerd op lekken, het probleem doet zich meer met inschakelen van climatronic en het lijkt echt
uitlaatgas waarvan ik naderhand hoofd pijn krijg.zou het soms iets mee te maken hebben met airco!! wat is verdamper en welke verband heeft het met uitlaat gas? bedoel je soms kachel radiator!!

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

De verdamper zit bij de kachelradiateur in het kachelhuis , daar loopt het koudemiddel doorheen wat er voor zorgt dat het koud wordt in de auto als de climax aan staat.
Op de verdamper kunnen schimmels gaan groeien die een nare lucht kunnen veroorzaken.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Dan klopt je storingsverhaal niet , je schrijft met ingeschakelde climatronic , dan doet de airco ook mee , nu schrijf je alleen met warme lucht , is de airco dan aan of uit , wordt erg onduidelijk zo.

jaker PRO, 1 jaar geleden

Ik zou het gehele ventilatiesysteem laten reinigen met een aircoreiniger(een soort schuim of nevel afhankelijk van het merk dat in de lucht kanalen wordt toegevoerd.
Deze middelen doden schimmels en geven ook een frissere lucht odeur.
Juist in dit jaargetijde groeien schimmels het best.
Overigens, is er geen olie lekkage(carter ontluchting)aan de motor?

can06, 1 jaar geleden

bedankt heren,
nu weet ik het niet meer maar inderdaad het ventilatie siysteem laten reinigen en laten controleren op olie lekkage lijkt me een goed idee.
eens kijken wat eruit komt.ik schrijf nog wel het resultaat.

can06, 1 jaar geleden

dag heren,
van de week ben ik bij een plaatselijke garage auto even laten controleren op deze probleem.er was geen oorzaak te vinden bij de motor wat dat probleem betreft alleen bij het midden uitlaatstuk wel klein beetje lekte zien maar die zou niet de oorzaak zou zijn.
paar weken geleden vanwege storingslampje van motor management wrd het EGR klep nagekeken en afgesteld en als goed is een plastic cilindir achtige onderdeel vervangen als goed is voor carter ontluchting!!
kan het zijn dat het Egr niet goed functioneert en op de een of andere manier het uitlaatgas binnen komt!! want nu weet ik zeker dat het uitlaat gas is en of je climatic aan of uit is toch binnen dringt.alleen als ik het climatic aanzet en og het economy aanzet dan is het erger te ruiken en sneller hoofdpijn van krijg.

can06, 1 jaar geleden

Kaleido 1,
misschien vergisse ik me met het geur welke ook veel op verbrande plastic of rubber lijkt wel erg sterk
stank.het is voor mij even anders met VW wat de airco werking betreft,want airco is automatisch in werking als motor aanslaat en je zet hem uit met econom knoop uit!! en bediening is niet digitaal maar mechanisch ronde knoop 1-2-3 enz. onderaan climatic scrijft.als niets inschakelt ruik je minder wanneer climatic aanzet dan ruik je het meeste.dus ik heb even geprobeerd het beter uitleggen om verwarring te voorkomen.graag neem ik je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.