Volkswagen Transporter 2011: ruitenwissers

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,0

Hallo collegas.
Heb een vreemd probleem met de ruitenwissers van een transporter. Als ik de ruitenwissers bedien werken ze normaal. Alle standen en de interval. Zet ik nu het licht aan dan gaan de ruitenwissers ook aan. Op stand 1. Licht weer uit ruitenwissers ook weer uit. Haal ik nu de sleutel uit het contact gaan de ruitenwissers aan. Gaan alleen uit door de zekering te vedrwijderen.
Krijg foutcode 03583 aansturing ruitewissermotor trap 1/2 korsluiting met plus.
Als ik met Vag-com de actuator test van handel geeft deze geen fout.
Heeft iemand dit al eens meegemaakt?
Auto komt volgende week terug voor verder onderzoek.

Alvast bedankt,

Dick

Dick Wijngaard

Geplaatst door Dick Wijngaard PRO , lid sinds 16 jaar geleden

9 Reacties

ricky PRO, 7 jaar geleden

Dus als je contact aan zet dan gebeurd er nog niks in eerste instantie?
Zo ja doe dan eens die actuatortest, werkt dan alles prima dan weet je dat het vanuit bordnet naar wissers goed zit en dat het dus aan de aansturing moet liggen zo te horen.
Zit er een trekhaak onder? Geen problemen met de stekkerdoos oid?
Probeer eens zonder lichtschakelaar.
Probeer eens zonder het regelapparaat voor trekhaak (indien aanwezig).
Lijkt wel alsof iets een contact 15 blijft geven aan de wissers oid.

Dick Wijngaard PRO, 7 jaar geleden

Nee in eerste instantie niet. Kunt dan ook gewoon de wissers bedienen, stoppen normaal met de hendel, totdat je het licht aanzet. licht aan wissrs aan. licht uit wissers uit. Als je nu de sleutel uit contact haalt gaan de wissers aan. (licht uit en hendel in rust stand.) stoppen pas als je de zekering eruit haalt. Auto heeft trekhaak,heb de stekkerdoos al even losgehaald maar nietrs aan te zien. Regeleenheid zit weggebouwd achter linker zijpaneel, maar omdat auto ingericht is met bed en windsurfstellage etc gaat de eigenaar dit eerst uibouwen. komt volgende week terug.

Dick Wijngaard PRO, 7 jaar geleden

vaAndaag is de bus gebracht, heeft nu nog meer klachten. aansturing stadslichten links en rechts kortsluiting met plus, lampjes remlichten kortsluiting met plus. Remlichten doen het gewoon. Heb trkhaakmodule al uitgebouwd, blijft hetzelfde. Als je nu de bus opslot doet gaan de stadslichten branden, gedurende een paar tellen. Zit nu toch te denken dat de boordnetcomputer dit veroorzaakt. Heb ruitenwissermotor losgekoppeld. Morgen weer verder. Heb alleen geen andere boordnetcomputer om uit te proberen.

Siem Bijman PRO, 7 jaar geleden

Krijg je nog dezelfde foutcode Dick?

Misschien de accu eens een paar uur loskoppelen. (Canbus tot rust brengen)

Verder zou ik beginnen om de massa van de ECU te checken. Dit doe je door auto op contact en alle verbruikers aan te zetten en dan de spanningsverlies meten tussen de minpool van de accu en de massa aansluiting van de ECU. Mag eigenlijk niet meer zijn dan 0,05 Volt. (dus niet de weerstand meten maar het spanningsverlies.

Dick Wijngaard PRO, 7 jaar geleden

Nog niet tot een oplossing gekomen. Heb een paar uur de accu losgekoppeld gehad maar geen resultaat. Meten van de massa gaat een beetje moeilijk. regeleenheid zit in de hoek boven kopp pedaal. stekkers moeilijk toegangkelijk, zeker als deze aangesloten moeten blijven. Krijg volgende week een ander regelapp. om te proberen. Ook als ik de ruitewissermotor losgekoppeld heb dan hoor je uit het regelapparaat dezelfde klik wanneer ik de schakelaar van de wissers bedien of de lichtschakelaar. Heb diverse massapunten gecheckt maar niets vreemds ontdekt.
Word vervolgd.

Dick Wijngaard PRO, 7 jaar geleden

Ander regelapparaat(gebruikt) gevonden. Wil hem nu hercoderen maar lukt niet met VAG-COM. Kan wel de code invoeren maar slaat hem niet op.
Weet iemand of dit kan met Vag.com of moet dit bij de dealer gebeuren?
Alvast bedankt,
Dick

Siem Bijman PRO, 7 jaar geleden

Dealer helaas

Dick Wijngaard PRO, 7 jaar geleden

Ok. Bedankt. Zal even vragen of ze een gebruikt regelapparaat willen hercoderen. Ruitenwissers doen het wel weer goed, maar wel allerlij andere storingen.

Dick Wijngaard PRO, 7 jaar geleden

Nieuw regelapparaat gemonteerd en gecodeerd. Probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.