Volkswagen Passat: ruitenwissers

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 110pk

Ten eerste de beste wensen voor alle lezers.

Ik heb een probleem met mijn ruitenwissers voor. Mijn ruitenwisser motor maakt al een tijdje een hels geluid tijdens het wissen maar hij werkte prima. Nu heb ik echter als ik het kontakt aanzet dan beginnen ze te wissen terwijl de schakelaar niet aan staat. soms houdt het al snel op en soms duurt het langer. Het maakt niet uit of ik de stand van de schakelaar verander. Hij lijkt een eigen wil te hebben. Het harde geluid van de motor is er ook nog.

Erg irritant en gezien de aankomende wintersport ook belangrijk om verholpen te hebben voordat ik een lange rit ga maken.

Weet iemand wat hier het probleem is? Is dit een kwestie van en kapotte motor? zo ja, is die makkelijk zelf te vervangen? en zo ja, is het dan aan te raden zoiets bij een sloop te kopen of beter maar meteen een nieuwe?

Nu ik toch bezig ben: Mijn achterruitenwisser is ook niet meer lekker. Hij stopte steeds op willekeurige momenten en liet dan de wisser arm bijvoorbeeld midden op het raam staan. Nadat vandalen de achterarm hadden verbogen heb ik deze er maar af gehaald en gebruik ik hem nu al twee jaar niet meer. Dit wil ik ook gaan aanpakken. Is dit een kwestie van een kapotte achtermotor? En ook hier de zelfde vragen: Zelf te vervangen?, van de sloop of nieuw?

Ik hoor graag van jullie.

ej

Geplaatst door ej (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

dutch123 (65), 16 jaar geleden

Achterruitenwisser lijkt op een probleem in de wisser: het overname contact is vuil. Als je de wisser eraf haalt en uit elkaar haalt, kun je de boel schoonmaken. Moet je wel een beetje handig zijn natuurlijk, maar echt moeilijk is het niet.
Het probleem van de wisser voor ken ik niet. Ik zou zelf eerst even meten of er onterecht spanning op de wissermotor komt te staan. Dan zou het in de schakelaar moeten zitten. Anders in de wissermotor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.