Volkswagen Golf IV: Ruitenwissers voor gaan niet meer uit

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Hallo allemaal,

Bij onze Golf gaan de ruitenwissers niet meer uit als je de schakelaar uit zet.

Ze werken verder goed op alle standen. Ook op de interval-stand vallen ze netjes stil als ze beneden zijn, en wissen ze pas weer na bv 10 seconden 1 keertje, zoals het hoort dus.

Zodra je echter de schakelaar op nul zet gaan ze vanzelf aan!

Als de wissers net helemaal beneden staan hoor je een fractie later het relais klikken (linksonder het stuur) en beginnen ze aan nog een rondje. Dit kan tijden zo door gaan en na een onvoorspelbare tijd gaan ze ineens gewoon netjes uit.

Wat ook opvalt is dat ze altijd minimaal 1 rondje maken als je het contact aan zet, dus ook als de schakelaar op nul staat en de wissers gewoon beneden zijn.

De schakelaar aan het stuur is al vervangen maar dit heeft niet geholpen. Ik las in andere berichten dat het kan liggen aan het relais of de ruitenwissermotor. Is het klikken van het relais, als de wissers beneden staan, een aanwijzing welke van de twee de verdachte is?

Vriendelijke groet, Ronald.

rfbroek

Geplaatst door rfbroek (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

rfbroek (0), 12 jaar geleden

De oplossing lijkt te zijn gevonden.

Relais blok 377 onder de stuurkolom vervangen en het probleem is tot nu toe niet meer opgetreden.

Vr groet, Ronald.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.