Volkswagen Polo: Ruitenwissers werken niet op grote snelheid

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1400 tdi

Beste technuiten .
Kan er iemand mij helpen ivm een storing aan ruitenwissermotor.
Heb naamelijk het volgende voor.wanneer ik de grote snelheid vraag van de wissers werkt deze niet .Het probleem was voortaan dat de motor in die grote snelheid haperde en storte en niet werkte op gewoon regime .Motor gedemonteerd en eens op getikt motor weer in gezet en deze werkt nu perfect in de standen normaal en intervalregime.Maar totaal niets meer in grote ssnelheid.Mogelijk een probleem met sturing van grote snelheid dacht ik.Weet er iemand mijn probleem op te kunnen lossen motortjes is al 3x vervangen op 8 jaar(laatste zit er 9 maand in) wat ik ook bizar vond.Relais stuk of( motor weer( stuk,,,??.gemeten waarden op stekkertje vd motor2x 12V en 12V pulserende,, en een massa. IK hoop dat jullie mij een oplossing kunnen bieden.Met vriendelijke dank.

delta4

Geplaatst door delta4 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

waarschijnlijk toch weer motortje stuk, je hebt massa, pulserend (aanstuur interval) en 2x 12v, dus alle stuurvoedingen zijn aanwezig.

Groeten Marcel

delta4 (0) PRO, 15 jaar geleden

Vriendelijk bedankt voor u snelle reactie.was niet echt zeker of het motor was.na het zoveelste maar waarschijnlijk zijn die te licht voor de belasting .Zijn indd grote wisserarmen en wissers.
groeten
kurt

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Belangrijk is ook dat je belast meet. Onbelast zegt niks over de toestand van de bedrading/stekkers. Onbelast kan je 12V meten en belast 1V.

Je hebt meestal 4 draden op een motor zitten. In ieder geval de oudere dan.

- Massa
- 12V voeding die ook aanwezig is als je schakelaar uit staat
- 12V op lage stand en interval (dan pulserend)
- 12V moet je krijgen op de hoogste stand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.