Volkswagen Golf: schakelen eerste versnelling

Bouwjaar: 1992

hallo beste monteurs ik heb een golf 3 GTD van 92,nu is het probleem dat schakelen in de eerste versnelling een beetje moeilijk gaat. nu zit er wel wat speling in de versnellingspook,kan dit de oorzaak zijn en hoe los ik dit op??
alvast bedankt voor je reacties

nenyky30

Geplaatst door nenyky30 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Idd speling in het mechanisme, en ververs de bakolie eens, knappen ze ook wel van op. Koop wel exact de juiste olie, anders wordt het alleen beroerder i.p.v. beter.

Toevoeging aan de bakolie helpt geen moer, kun je dus beter laten.

nenyky30 (0), 18 jaar geleden

beste harry kun je me vertellen waar de aftapplug zit en waar ik hem bij kan vullen?? weet je ook of er een peilstok inzit en zo ja ,waar zit deze dan? alvast bedankt voor je antwoord

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Aftap zit onder het differentieelhuis, midden tussen de twee flensen van de aandrijfassen. Nivea/vulplug zit aan de kopse kant van de bak, tussen binnenscherm en bak, naast het ronde stalen deksel waar VW in gestanst is.

Eerst de niveauplug los, dan pas aftappen. Inbus 17 heb je voor deze klus nodig.

Olie moet je er inspuiten, kunt dit b.v. met een colafles doen waar je een stuk slang door de dop prikt en tot de bodem voert. Door een 2e gat voorzichtig luchtdruk zetten en hij loopt vanzelf leeg. Doe je het handig monteer je er ffe een fietsventiel in, dan kun je hem met de fietspomp zo oppompen.

Auto moet vlak staan, en op het moment dat hij via de niveauplug overloopt heb je er voldoende olie ingepompt.

Van de gegevens die bekend zijn over oliehoeveelheid kun je niet op aan, je krijgt de bak n.l. nooit 100% leeg.
Het zal ergens rond de 2 liter zijn

nenyky30 (0), 18 jaar geleden

als ik voor de auto sta zie ik het stalen deksel,maar de koppelingskabel loopt daar voorlangs. daarachter zit een zwart plastic dopje die ik omhoog en omlaag kan bewegen en daarachter zit een geverfde moer,bedoel je deze? de aftapplug kan ik wel vinden.bedankt voor je antwoord,mvg ben

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zie postvak in.....

nenyky30 (0), 18 jaar geleden

sorry harry maar bij postvak in kan ik niets vinden maar bij de volkswagen garage zeiden ze dat de koppelingsplaat op was en de drukgroep versleten( is dat het grote zg wiel met tandjes rondom aan de kant van het motorblok??) en hoe vervang ik dit het dit allebei? help me aub want ik zit met mijn handen in het haar!!!!! is het mogelijk om de bak te demonteren zonder de motor los te halen?? en hoe doe ik dit dan??

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

bak moet er af, is aardige operatie. kan zonder de motor er uit te lepelen, maar moet je wel een brug hebben of bankdrukker zijn. (ik deed het in het verleden wel op een paar oprijbrugjes) Drukgroep van een golf zit achter het grote wiel (starterkrans noemen we die) Je hebt in ieder geval een momentsleutel en blokkergereedschap nodig om de boel weer vast te zetten.

Maar voor een exacte beschrijving kun je beter bij de bieb een vraagbaak over deze auto halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.