Volkswagen Cabrio mk1 1.8 digifant: Inhouden

Bouwjaar: 1993

Dag allemaal,
Mijn cabrio houd in en reageert nogal bonkerig op het gaspedaal. Bij plotseling gas intrappen of loslaten reageert hij traag en schokkerig. Ik heb de luchtfilter, brandstoffilters (tank en los) koppeling en versnellingsbak al gecontroleerd/vervangen. Verder start hij goed, loopt perfect stationair en slaat nooit af. Toch heb ik niet de 98pk die hij zou moeten hebben.
Wat kan ik nog meer (laten)controleren?

Martijn7391

Geplaatst door Martijn7391 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gasklepstandgever, lambdasonde, luchtmassameter zouden alle de oorzaak kunnen zijn. Ook is luchtlekkage in inlaat of lekkage voor de katalysator mogelijk. (uitlaat moet voor de kat 100% dicht zijn, wil nog wel eens lekken tussen kop en spruitstuk.)

4 gastest kan uitsluitsel geven over luchtlekkage in inlaat. Lamdasignaal is met testkast na te meten.
Luchtlekkage spoor je op door bij draaiende motor remmenreiniger op de delingen van slangen te spuiten, lekt ie dan hoor je het aan het toerental.

Martijn7391 (0), 18 jaar geleden

OK, werk voor een dealer dus!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.