Volkswagen Golf: Schakelen golf 2 diesel

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Hallo
Ik heb een ander gebruikt 5 bakje voor ons golfje opgehaald, maar bij thuiskomst dacht ik eerst dat het een 4 bak was en ging pas met enige moeite wat zwarig in zijn 5 (bak was nog niet gemonteerd) als je hem daarna uit zijn 5 haalde gingen de andere versnellingen ook wat zwaar.
Na wat rommelen werkten de 4 versn. en achteruit weer soepel.
Nu vraag ik me af of dit kan komen omdat de bak een tijd stil gelegen heeft, of dat ik voor ik hem monteer moet gaan ruilen.
Alvast bedankt.

Heb trouwens ook nog een hardnekkige lekkage bij onze andere golf van'90 die ik niet kan vinden, er komt na een bui soms water van boven de pedalen vandaan.
Ik heb al gekeken bij de doorvoerrubbers enzo maar kan niets vinden, zekeringbehuizing leek ook wat nat.
Groeten

simms

Geplaatst door simms (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

lekkage is bijna zeker langs kabelboom die achter de zekeringkast binnen komt.....
Als je dit afgekit hebt en hij lekt nog steeds is het ruitrubber van de voorruit verdacht. Dan zie je het water trouwens net binnen lopen tussen het dasboard en ruit.....
Ik neem aan dat de afwatering van de waterbak onder de voorruit nagekeken is?

Wat die bak aangaat, nieuwe olie (75w90 syntheet) er in en gaan rijden. Als ie een tijdje ligt is de boel bovenin droog en zou wel eens stroef kunnen lopen.

simms (0), 17 jaar geleden

Hartelijk dank voor de reactie.
Ik ben bang dat je gelijk hebt wat betreft het raamrubber, als ik aan de binnenkant links onder in de hoek voel zit er wat roestwater. Aan de buitenkant zit er onder het rubber ook wat roest. ( ik dacht nogwel dat hij roestvrij was).
Ik denk dat ik het raam eruit haal want dat is toch wat gehavend door putjes en krassen, kan er meteen een nieuwe in en kan ik kijken die hoek weer kan opknappen.
Ik zal de bak monteren en vullen met spirax gsx en kijken wat hij doet, je hoord nog van me.
Verdere reactie is trouwens ook welkom, ik hou het in de gaten.

Wat een goeie side is dit trouwens, met belangeloze inzet van verschillende mensen. Dit is echt internet zoals het bedoeld is!

Groeten.

simms (0), 17 jaar geleden

Bak was toch niet goed. Komt waarschijnlijk uit een schadeauto en heeft met aanrijding kromme schakelvork ofzo opgelopen. Kreeg een andere mee en mocht oude houden.
Lekkage is opgelost (idd voorraam)

Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.