Volkswagen Golf: schiet uit 3de versnelling bij hoger toerental.

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 tdi

Geachte problemsolver,

Indien ik mijn golf 2 (200.000km) in 3de versnelling plaats en ik geef lichtjes gas, schiet hij uit de versnelling... Naar ik op het forum reeds vernomen heb, zou dat een nieuwe versnellingsbak betekenen? (of drastischer: nieuwe auto?) Kan ik zelf iets controleren voor ik er mij laat opleggen in de garage ;-) ? Voorlopig spring ik dus van 2de naar 4de versnelling, die werken nog uitmuntend, maar ja, dat is niet echt gezond denk ik.

Bedankt voor u tijd,

Cheers,
Pieter-Jan

pjeah

Geplaatst door pjeah (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

zou ookkunnen dat je motorsteun defect is.. dit wil ook weleens uit de versnelling springen veroorzaken...
(dit door te ver kantelen van het motorblok)

mvg

pjeah (0), 17 jaar geleden

Aaaah, dat zou inderdaad wel eens kunnen... Overlaatst heb ik mijn linkeraandrijfstang vooraan moeten vervangen, waarbij de garagist op een nieuw probleem stootte: nl. dat de motor niet goed meer vast zat (?????? - waar ik dus voordien geen last van had). Vlijtig monteerde hij een nieuwe (!) motorsteun. Misschien heeft hij slecht gemonteerd dan? De bastard.

Bedank voor het snelle antwoord.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.