Volkswagen Golf III : schakelprobleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 90pk

Auto blijft in versnelling vast zitten. Geen beweging in te krijgen. Ook niet met de motor uit.
Na een paar dagen zat koppeling onder in. Deze met mijn voet omhooggehaald. Zonderde auto te starten eerst alle versnellingen getest. Auto schakelt ineens weer. Daarna zonder problemen een proefrit gemaakt.

Probleem begon met de eerste versnelling die moeilijk ging. Later de andere versnellingen. Wat opviel was dat ik de koppeling toen maar een fractie omhoog hoefte te laten gaan om de auto te laten rijden.

3 maanden geleden het zelfde probleem gehad. Toen schakel mechaniek los gehad. Probleem deed zich niet meer voor. Auto heeft daarna drie maanden zonder probleem gereden.

Wie heeft er oplossingen voor dit vreemde probleem.

Mvdk

Geplaatst door Mvdk (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1445) PRO, 10 jaar geleden

Schakelmechanisme niet gewoon versleten , kogel in de beugel bv. het geleideoog van de schakelstang enz.
Lucht in het systeem , als de koppeling hydraulisch is.
Achter de schakeldeksel op de zijkant van de bak , speling / scheurtje in bedieningshevel ?

Mvdk (0), 10 jaar geleden

Goede middag, Schakel mechanisme lijkt mij plausibel. lucht in het systeem heb ik over na gedacht maar raar dat dit dan maar 2x een klacht op leverd en dat als de motor dan niet loopt de bak blijft vast zitten. Scheurtje bedieningshevel ga ik ook direct bekijken. Kan het ook een gebroken drukvinger zijn van de koppeling die dan het druklager vast klemt en dat deze dan weer los schiet? Het komt in mij op omdat het versnellingsbak zowel met de motor aan en met de motor uit vast zit. Ook omdat het pedaal zo kort heeft gereageerd voor dat de bak vast ging zitten.

graag een reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.