Volkswagen Golf IV: Schokkerig remmen - handrem soms vast

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 130PK TDi

Hallo!

Mijn Golfje 4 begint inmiddels al flink wat ouder te worden en krijgt ook links en rechts wat meer mankementjes, zoals onder andere:

Sinds enige tijd merk ik bijvoorbeeld dat af en toe mijn handrem vast blijft zitten, niet de hendel zelf, maar als ik achteruit wil wegrijden hoor ik soms een flink harde knal. Lijkt alsof de rem op dat moment weer los schiet. En regelmatig (maar natuurlijk weer niet altijd...) krijg ik ook het gevoel dat de auto wat 'schokkerig' remt bij lage snelheden en licht remmen. Auto remt wel prima, maar de auto lijkt wat te hobbelen eer hij echt stil staat. Als van een hogere snelheid wil afremmen trilt het stuur af en toe eens.

Daarnaast heb ik nog wat kleine vraagjes / ergernisjes aan de auto.

Maar nu komt de vraag:

Wie in (regio) Den Haag zou er eens in het weekend of avond een keertje naar willen kijken en adviseren? En natuurlijk eventueel de problemen verhelpen?
Als er echt dingen vervangen moeten worden kan dat natuurlijk gewoon tegen betaling, maar ik zie het niet zitten om bij voorbaat al geld te moeten uitgeven aan zaken die misschien niet eens ernstig zijn (als ik naar een willekeurige garage zou gaan). Ik woon namelijk nog niet zo lang in Den Haag en heb nog geen garage gevonden waar ik een goed gevoel bij had, en je niet meteen hoeft te betalen als je zelfs maar voor komt rijden.

Groet Bas

zillion

Geplaatst door zillion (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Waarschijnlijk zitten je remblokken achter vastgerot, dat gebeurde wel vaker.
En het trillen ligt hoogstwaarschijnlijk aan kromme remschijven voorzijde, ook dat kwam vaker voor bij de Golf 4.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.