Volkswagen Golf IV: Schakelprobleem automaat

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

De achteruit (R) van mij automaat werkt niet als de motor koud is. Als ik hem eerst in zijn 1 zet en een klein stukje (1 cm is al voldoende ) naar voren rij dan kan ik hem wel in zijn achteruit zetten. Dan werkt de achteruit wel goed. Ook als een stukje gereden heb, werkt de achteruit goed. Bij de VW-dealer is de olie reeds vervangen, vanalles uitgelezen. Kosten zo'n 350.- Euro. Bij Autrans in Lunteren is de bak ook uitgelezen. Hun advies..... Reviseren! Dat gaat mij zo'n 3000,- Euro kosten. Heeft iemand op dit forum een goede en vooral goedkopere oplossing?

Morrison 123

Geplaatst door Morrison 123 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik ken de klacht niet maar wat ik zou laten testen is om de meetwaardeblokken (standen) van de keuzehendel te controleren op het moment dat hij niet in z'n achteruit wilt, geeft hij wel R aan in de meetwaardeblokken maar rijdt niet weg dan probleem in de bak of computer van de bak.
Zou zo en zo geen 3000 betalen voor revisie, daar koop je complete Golf 4 voor, ga dan op zoek naar een goede tweedehandse of gokje op van de sloop of een gereviceerde van een bedrijf die hierin doet en laat hem monteren door een goede universele garage.

Morrison 123 (0), 11 jaar geleden

Hallo Ricky (Richard), Bedankt voor je reactie. Bij de VW-dealer en Autrans hebben ze alles flink getest. (tenminste....... daar ga ik wel van uit, gezien de rekeningen) Ik heb inmiddels op internet wat items gevonden die gaan over het spoelen (flushen) van de versnellingsbak. Ik ga mij daar eens in verdiepen. Misschien dat iemand daar al ervaring mee opgedaan heeft? Ik hoor het graag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.