Volkswagen Golf IV: Tiptronic Hikt bokt bij schakelen van 3 naar 4 versnelling

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Mensen,

Wie kent dit probleem en wie kan mij daarmee helpen.

Wat ik opmerk zodra de motor op temp. is dat wanneer de automaat schakeld van de 3e naar de 4e versnelling dit niet soepel verloopt.
Bij een koude motor heb ik dit probleem namelijk niet. Ik heb de auto al uitgelezen op storingen. geen meldingen.
Ook heb ik gekeken of er genoeg Olie in de automaatbak zit. precies op peil! Wel is mij opgevallen dat de ATF behoorlijk donker is!

Ik ben van plan om de ATF te vervangen maar ben benieuwd of er meer mensen zijn die dit probleem kennen en mij erin kunnen adviseren.

Ik hou jullie op de hoogte van t verloop.

Bertklu

Geplaatst door Bertklu (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Morrison 123 (0), 11 jaar geleden

Hallo Bertklu, Ik heb ook problemen met mijn automatische versnellingsbak. Ben al bij de VW-dealer en een gespecialiseerd versnellingsbakken-bedrijf geweest. Beiden adviseren mij om de bak te laten reviseren of om te ruilen. Da's een erg dure liefhebberij zeg!!! Bij VW kom ik op een bedrag van zo'n 4500,= Euro uit. Bij het revisiebedrijf mag ik zo'n 3000.= Euro voldoen als zij hem voor mij gaan reviseren. Nu heb ik op internet wat site's gevonden over "versnellingsbak flushen" Er zijn wat bedrijven die voor ongeveer 300 a 400 Euro de bak schoonspoelen. Iets wat men bij VW en een revisiebedrijf niet zullen of kunnen doen. Heb wat reactie's en resultaten gelezen van tevreden autobezitters. Kijk eens voor de aardigheid op de website van Tunex Automotive bv in 's-Heerenberg. Ik ga deze week eens contact met ze opnemen. Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.