Volkswagen Golf V: Schavend geluid

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6FSI

Hoi,

Sinds gisteravond hoor ik tijdens het rijden een raar / schavend geluid, wat lijkt alsof er ergens een blaadje tussenzit. Een beetje een schavend geluid dus. Dit is vooral te horen in de eerste 3 versnellingen. Als ik de koppeling intrap of 'm in de vrij zet, is het geluid helemaal weg. Er is dus niets wat aanloopt lijkt me.

Iemand een idee wat dit kan zijn? :)

Gr. Luuk

luuks

Geplaatst door luuks (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Luister eens bij stationair.Koppeling los laten en koppeling intrappen,hoor je dan verschil?
Zoja,dan prise-as lagers stuk.(komt vaker voor).

luuks (0), 13 jaar geleden

Gister even geluisterd, maar er is geen verschil tussen stationair en met koppeling ingetrapt.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

En je hoort ook niet iets vreemds als je bij stilstaan gas geeft?

luuks (0), 13 jaar geleden

Nee, best vreemd toch?

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik dacht eerst aan een lager in de versnellingsbak,maar die zou je dan horen bij stationair (prise-as lagers) of tijdens rijden (prise-as en/of hoofdaslagers),maar je zegt tijdens rijden en dan koppeling intrappen is het weg dan kan het eigenlijk alleen nog liggen aan de differentieel lagers,maar die komen niet vaak voor dat deze stuk gaan.
Anders denk ik aan een versleten homokineet.
Rij even langs de garage/dealer en laat hun het horen,een beetje monteur kan het je wel zeggen want achter de pc zijn geluiden lastiger om te beoordelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.