Volkswagen Transporter: Schavend geluid uit versnellingsbak

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4D AAB

Zodra ik rij met de vw transporter en kom rond de 3000 a 4000 toeren(2de, 3de en 4de versnelling) dan hoor ik een schavend geluid uit de versnellingsbak komen. Dit heb ik geconstateerd door op die toeren te gaan rijden, maar als ik op die toeren rij met een iets slippende koppeling dan is het weg?

Sta ik stil en ik sta in de vrij en geef langzaam steeds meer gas tot rond de 5000 toeren, dan hoor ik helemaal geen rare geluiden. Zowel getest met koppeling ingedrukt en niet ingedrukt. Dan is het dus goed en klinkt alles perfect.

Is dit de druklager of de versnellingsbak zelf of wat hieronder staat?

Ook heb ik wel eens gelezen dat dit niet de versnellingsbak hoeft te zijn, maar de schotten in de uitlaat die los zitten en op een bepaald toerental beginnen te trillen. Hoe kan ik dit testen? Gewoon met en hamer er zachtjes tegenaan tikken ofzo?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Mvg, Daniel


PS: Voor diegene die met mijn andere problemen geholpen hebben, alvast nog heel erg bedankt. De bus loopt weer als een zonnetje op dit rare geluid na dan...

danieltje

Geplaatst door danieltje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Daniel hierbij moet je met z'n tweeen zijn. De een geeft toeren en de ander gaat luisteren waar het vandaan komt. Loop er desnoods voor naar een garage. Je kunt wel die milieu-bak onder de motor weg halen.
Uitlaat-rammel komt veel voor. Dus loop die eerst na ,vooral waar deze rechtsvoor is opgehangen.Vaak breekt hij daar open. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.