Volkswagen Touareg: Schok bij gasgeven na bocht of wegrijden uit stilstand

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6 3.6 automaat

Als ik uit stilstand wegrij bij een verkeerslicht of na een bocht gasgeef, dan grijpt de aandrijving met een schok aan. De ene keer iets harden als de andere keer. Bij de top specialisten in Varsseveld heb ik een diagnose van de versnellingsbak laten doen. Deze was in orde. Wellicht de aangrijping van de koppeling??? Ze stelden voor het koppelingspack te vervangen. Kosten ongeveer 1100 euro. Heeft iemand deze klacht ook (gehad) en eventueel deze reparatie laten uitvoeren met het gewenste resultaat, dat het optrekken en gasgeven na een bocht vloeiender verloopt??

brock

Geplaatst door brock (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Oke nou als het probleem echt in de aandrijving zit, dus de automaatbak of tussenbak en niet in de motor dan zou ik als eerste de software laten controleren bij de dealer. De software van zowel de automaatbak en van de tussenbak en ook van de motorcomputer. Mocht er een update beschikbaar zijn dan zou ik dat eerst doen en daarna ff aankijken of het verbetering geeft.

De banden zijn wel allemaal gelijk neem ik aan?
P.s. op de tussenbak zit een stelmotor, als daarvan het onderdeelnummer eindigt op een A of B dan zou die ook de oorzaker kunnen zijn. De juiste stelmotor heeft onderdeelnummer die eindigt op een C.

brock (0), 9 jaar geleden

Ok, dank je. De versie van de software ga ik navragen bij de dealer. Hij is daar in onderhoud dus dat zou in orde moeten zijn. De stelmotor lat ik dan ook even checken.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Maar hebben ze hem ook uitgelezen en stonden er storingen in? Dat ook gelijk laten doen.

Wat ze ook moeten controleren zijn de stekkers op de automaatbak, het wil ook voorkomen dat de afdichting hiervan niet goed meer is en dan lekt er automaatbak olie in de stekkers, dus ff de stekkers eraf trekken en kijken of deze wel droog zijn van binnen.

brock (0), 9 jaar geleden

Ik heb vorg jaar de "kabels" in de automaat laten vervangen. Daar zat toen wat olie in en die zijn dus hopelijk nu niet de boosdoener. De diagnoses geven geen enkele foutmelding. Ik heb ook gevraagd naar het achter differentieel te kijken of daar speling op zit maar dat was niet het geval. Vlg. de garage is het een prima auto zonder problemen. Toch verontrust me dat plotselinge aangrijpen als ik optrek.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja lastig zo te zeggen maar ik zou die software wel laten controleren in ieder geval. Heb vaker gehad dat na een update het een wereld van verschil was met rijden maar dat hoeft nu niet zo te zijn natuurlijk. Heeft die garage het zelf ook gevoeld? Gebeurd het soms?

brock (0), 9 jaar geleden

De garage heft het ook gevoeld. Vindt het niets verontrustend. De schok is er altijd. Vandaar mijn vraag destijds, of er geen speling in de aandrijfas / differentieel of ander onderdeel van de aandrijving zit. Dat was vlg. de garage niet het geval. Dus toch een aangrijpingsprobleem van de koppeling zijn?

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Denk dat dit iets is wat je zelf eerst moet voelen om er meer van te kunnen zeggen maar een opvallende schok hoort niet in ieder geval, wel een tik oid en zeker als hij al richting de 2 ton is maar echt een opvallende schok of wat dan ook voelbaar en best wel vaak dat hoort niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.