Volkswagen Golf IV: Schokdemper linksachter gaat steeds kapot

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI

Hoi,

Ik zit een beetje met een raar probleem.Nog geen 4 maanden geleden zijn mijn beide achterschokdempers vervangen omdat linksachter lek was. Daarvoor was de linker achterdemper ook al 2x vervangen had ze daarom maar allebei laten doen. De auto zelf rijdt voor de rest prima. Wellicht is de eerste defecte demper onstaan door overgewicht (stenen)

Nu blijkt linksachter weer lek te zij en maakt weer een bonkend geluid. Er zitten zitten sinds 2003 Eibach verlagingsveren onder met nu met twee gele Koni´s achter (zaten eerst Billstein onder.). Volgens de specificaties moet het allemaal op elkaar werken. Nu is hij dus voor de 3x stuk, enig idee hoe dit nu kan, heb geen overdreven gewicht meegomen, alleen met vieren een keer weg met bagage.....zou de veer dit kunnen veroorzaken ?

Yepaap

Geplaatst door Yepaap (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja, zeer zeker mogelijk. Indien de veer te ´laag´ is dan zit de schokdemper op zijn einde slag. Dit zou niet mogen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.