Volkswagen Jetta: Schokken en stilvallen met een Jetta

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: 64pk

Bij het rijden op de autobaan begon mijn jetta (bezin '83) in te houden, te schokken en stil te vallen. Eens aan de kant zag ik een plasje water uit de stop van mijn radiator komen. De wegenwacht zei dat er niets aan mijn wagen was en kon terug vertrekken. Ik heb mijn wagen in de garage opnieuw helemaal laten afstellen (staat perfect nu) en toch heb ik dit probleem soms nog. Soms een paar honderd km niets en dan plots hetzelfde probleem. Als ik op de autobaan rij valt hij na wat stotteren stil. als ik op gewone binnenwegen rij kan ik hem aan de praat houden maar met inhouden, schokken en zonder vermogen.
Heb vorig jaar alle bougiekabels vervagen, platinnes zijn in orde, en alles is afgeregeld. Het water dat de eerste keer uit mijn radiator kwam heb is niet bij één keer gebleven. Mijn olie is geen 'mayonaise' en de temeratuur van de wagen was stond niet in het rood. Net een beetje over het midden.


lvast bedankt voor jullie reactie's

swa11238

Geplaatst door swa11238 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Gammele benzinepomp of een vervuild benzinefilter.

Hans

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Op het moment als de auto stilvalt benzinetoevoer controleren.
Benzinefilter of pomp kan het zeker wezen maar wat ook vaak voor komt bij dit type is vervuiling of roest in de benzinetank.

swa11238 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Ik heb het probleem gisteren opnieuw voorgehad en omiddellijk jullie raad gevolgd. Wat me opviel was dat mijn bezinefilter die normaal gezien altijd halfvol staat, bijna leeg was. Bij het opnieuw starten kwamen er uit mijn bezineleiding luchtbellen mee.

Ik weet niet of een halfvolle filter normaal is maar een lege is niet normaal, evenals de luchtbellen dacht ik. iemand een idee wat ik hieraan kan doen? Mijn rubberen leiding en filter ga ik zowieso al vervangen.



Bedankt,
Wannes

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als er na de pomp ook geen brandstof komt kan het de pomp wezen.
Je zou een keer met de compressor terug in de tank kunnen blazen want ik denk dat je troep of roest in de tank hebt.
Let er wel op dat je dan de tankdop er eerst af moet nemen.
Benzinepomp kan dus ook maar kwam bij dat type niet zo vaak voor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.