Volkswagen Jetta: Linker stuurkogel vervangen

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Goedeavond,

Vol goede moed ben ik begonnen aan het vervangen van mijn linker stuurkogel. Nieuwe stuurkogel gehaald bij Lasaulec, deze ziet er anders uit dan de oude. Lijkt mij logisch als je geen origineel koopt, maarja, ik heb de kogel los gehaald middels de moer aan de onderkant. Het probleem wat ik nu heb is dat ik de kogel niet van zijn as kan draaien, hij lijkt wel geperst. Kan iemand mij vertellen hoe ik de kogel van mijn as kan halen? Of is de kogel en as 1 geheel, dan heb ik op mijn kenteken niet het juiste onderdeel gekregen.
Alvast bedankt.

Groeten,

Bouke

vwjetta1990

Geplaatst door vwjetta1990 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Alleen rechts is los te draaien en afstelbaar.
Links compleet vervangen door waarschijnlijk een afstelbare en daarna uitlijnen.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

volgens mij gewoon inwendig vastgerot.

te lijf gaan met een bus kruipolie en een brander goed warmmaken, meestal komen ze dan wel los.

succes Marcel

vwjetta1990 (0), 17 jaar geleden

Hartelijk dank voor jullie snelle reactie jongens!!

Aangezien er geen vlakken op het kogel gedeelte zitten om daar een steeksleutel op te zetten en ben niet in het bezit van een brander, ga ik morgen afstelbare stuuras halen.

Ik had begrepen dat, wanneer je beschermhoes van de stuurstang eraf haalt, je deze makkelijk kan demonteren.

Nogmaals dank en ga nu mijn vraag over de inlaatspruitstukpakking lezen....

Groeten,

Bouke

vwjetta1990 (0), 14 jaar geleden

Dag Benny en Marcel,

Door omstandigheden een erg late reactie mijnerzijds... Het was nog een redelijke klus welke een de monteur van het taxibedrijf waar ik toen werkte heeft gefixt, net als de inlaatspruitstukpakking.

Iig bedankt voor de tips.

Mvg

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bouke,

Bedoel je nu dat je de moet van de kogel wel los hebt gekregen maar deze niet uit het fuse stuk wilt ? Of heb je hem er wel compleet uit maar wil hij aan de stang of stuurhuis niet los ?

Gr Stefan

vwjetta1990 (0), 14 jaar geleden

Dag Stefan,

Ik moest (de monteur heeft) de stuurstang met kogel en al vervangen. Ik kreeg toen niet eens de moer van de kogel helemaal los. Had niet zo'n wig-achtig gereedschap voor kogels. Bij de taxi-garage wel gelukkig. De moeilijkheid zat in de ruimte die je hebt om de stuurstang los te krijgen van de tandheugel ofzo (tandwiel wat via je stuur wordt bediend). Weet niet of de stuurstang ook aan deze kant verstelbaar is. Toendertijd lag ik ernstig ziek in het ziekenhuis dus kan het me niet meer goed herinneren. Ik had mn auto aug '06 bij taxi neergezet ivm geen apk door deze afkeurpunten net als co2 door lekke inlaatspruitstuk. Wilde het zelf gaan doen. Dat is er niet van gekomen, gelukkig zijn deze punten door collega/monteur gedaan.

Mvg,

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.