Volkswagen Golf: schokkenbrekers+veren vervangen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi1.9

hallo,mijn schokkenbrekers en veren zijn aan vervangen aan toe en wil het zelf demonteren en monteren.ik ben best handig,doet zelf ondelen vervangen van m'n auto,maar ik heb nooit een schokkenbreken gemonteerd.is 't aan te raden om dat zelf te doen of moet je het door een speciale monteur laten doen.heb je ook speciale gereedschap voor nodig.en heb je ook een stappenplan om dat los te krijgen en terug te plaatsen.
alle adviesen en tips zijn welkom.
alvast bedankt heren en hopelijk dat jullie mij kunnen helpen
mvgr jerrit

jerrit

Geplaatst door jerrit (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jos-br (0) PRO, 16 jaar geleden

Wanneer je niet eens weet wat voor gereedschap je nodig hebt is het misschien toch verstandiger dit door iemand te laten doen die het meer gedaan heeft. Aangezien je met een veerspanner moet werken heeft e.e.a. ook met je eigen veiligheid te maken.

Jos.

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

voorkant:

2 bouten op fusee lichaam losdraaien
1 bout op veerpoot losdraaien(onder de motorkap)

achterkant:

in de as de bout met moer losdraaien
in de kofferbak op bovenkant veerpoot ook 1 grote moer losdraaien.

let op!, voordat je de veren gaat verwijderen van de demper......de veren in draaien met een veerklem..HIER STAAT GROTE SPANNING OP, EN KUNNEN JE FLINK VERWONDEN ALS JE NIET MET DEZE VEERKLEMMEN WERKT!!!

montage in omgekeerde volgerde..

een luchthamer is ook geen overbodige luxe met dit klusje..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.